SPASIMO LENU (6): Ostalo sma još 5 dana da sakupi 24.000 evra koji će joj dati nadu za život!

Malu balerinu Lenu Cvetković (6) iz Gradišta, pre dve godine zabolela je noga, a od tog dana desetine bezuspešnih zračenja, hemioterapije i operacije dovele su je do invalidskih kolica i širenja Juing sarkoma, raka kostiju, koji je sa karlice, preko kičme, stigao do pluća.

Foto: Privatna arhiva

Agresivan tumor ovoj devojčici uništio je detinjstvo, a njeno krhko telo oslabljeno je brojnim, jakim terapijama.

– Pre dve godine požalila se da je boli noga i otišli smo kod pedijatra, koji je izjavio da joj nije ništa. Vratili smo se kući, ali je uskoro ponovo zabolelo. Otišli smo na Institut za majku i dete gde smo proveli tri nedelje. Lena je prethodno išla na balet, ali nije se povredila. Nisu znali šta joj je i otpustili su je kući. Nakon par dana krenuli su užasni bolovi i tek onda su joj uradili magnet i ustanovili da ima tumor. Na Banjici su joj operisali karlicu, a potom nas prebacili na Institut za onkologiju i radiologiju – priča Tijana, majka ove hrabre devojčice.

Porodica male Lene prolazi najteže dane, ali zajedno sa svojim detetom, odlučni su da se bore i ne odustaju.

– Nakon brojnh ciklusa hemioterapije, zračenja i operacija, dva meseca bila je u redu. Onda je u julu 2016. jednu noć legla u krevet, rekla da je bole leđa i ujutru nije mogla da stane na noge. Od tada je u invalidskim kolicima. Ponovo odlazimo u Institut za onkologiju gde su joj stavili kateter, koji od tada nosi. Lekari su ustanovili da joj se bolest vratila na kičmu i dobila je mider da ne bi došlo do preloma. Primila je nov ciklus hemioterapija – nastavlja bolnu priču Lenina mama.

Foto: Privatna arhiva

Uprkos terapijama, bolest u ovom malom telu nastavlja da divlja…

– U maju joj otkrivaju metastazu na plućima, iako sve vreme prima terapiju. Uskoro joj rade kontrolni skener i od jedne promene na plućima pojavljuju se tri. Poslednji skener rađen je petog septembra i pokazao je da su se sve tri promene drastično uvećale. Lekari nam saopštavaju da bolest ne miruje i da ona ne može večno da prima hemioterpije – suznih očiju kaže Tijana.

U agoniji lečenja, porodica je tražila izlaz, i nedavno pronašla novu nadu.

– Dobili smo odgovor iz Specijalne klinike za radiohirurgiju i radioterapiju “Jatropolis” u Atini, da bi terapija Sajber nožem pomogla našoj Leni. Novca za to nažalost nemamo, a za terapiju je neophodno 24.000 evra – kaže mama Tijana.

APEL ZA POMOĆ

Roditelji male Lene nažalost nemaju nekretnine koje bi mogli da prodaju, a obišli su sve banke i nisu imali uspeha u dobijanju kredita. Sa Klinike u Atini dali su im rok od sedam do 10 dana da se jave, jer je Lenina zdravstvena situacija jako loša i ako zakasne, ni lekari u Grčkoj neće moći da pomognu. Lenina porodica apeluje i moli sve koji žele i imaju mogućnost da pomognu, da se jave na broj 061 1853 894, Tijana Cvetković, ili uplate novac na račun:

Swift – B1C: KOBBRSBG

IBAN (broj za uplate iz inostranstva) account number: RS35205903102445484983

Dinarski račun: 205900102000922493

Svrha uplate – doborvoljni prilog. Primalac: Tijana Cvetković, Veliko Gradište.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker