Nastavljeno širenje toplifikacione mreže u Požarevcu

U Požarevcu je nastavljeno širenje toplifikacione mreže, u dužini od 2,2 kilometra, na koju će se uskoro priključiti još 150 domaćinstava.

Foto: Grad Požarevac

Reč je o lokacijama u ulicama Zelengorska, Industrijska, Beogradska, Đurđa Brankovića i Dalmatinska, koje se nalaze na ulasku u grad, iz pravca Beograda. U ove radove, koje izvodi firma „Arte Kolor“ Požarevac i „Minel Enim“ iz Smedereva, iz gradskog budžeta uložiće se 42 miliona dinara.

-Trenutno se izvode radovi na primarnom vodu i primarnim priključcima za individualne toplopredajne stanice u Zelengorskoj i Dalmatinskoj ulici, kao i priključak za buduću zonsku toplopredajnu stanicu za deo Industrijske i Đurđa Brankovića.
Priključak se izvodi sada, a podstanica će se raditi u sledećoj fazi. Onaj ko sklopi ugovor dobiće priključak i merno-regulacioni set i imaće grejanje u narednoj grejnoj sezoni – kaže Zlatko Cvejić, nadzorni organ za mašinske radove u JP „Toplifikacija“.

U Požarevcu se trenutno izvode radovi i na gradnji južnog kišnog kolektora, vredni 200 miliona dinara, što predstavlja jednu od najvećih ovogodišnjih investicija u gradu. Radovi su stigli do Ulice Đure Đakovića, u staroj industrijskoj zoni, u blizini koncerna „Bambi“.

Vrednost projekta je oko 95 miliona dinara, a u septembru se očekuje raspisivanje nabavke za drugu fazu radova u vrednosti od oko 100 miliona dinara.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close