SUTRA JE ARANĐELOVDAN: Ko bude slavio sa više od pet osoba, sledi mu paprena kazna!

Aranđelovdan je sutra, ali neće biti kao dosadašnji, jer je zabranjeno okupljanje. Ko se bude pravio da zakona nema, debelo će platiti kršenje protivepidemijskih mera.

Ilustracija

Aranđelovdan je sutra, a svako ko u svojoj kući okupi više od pet ljudi može da bude teško kažnjen i do 150.000 dinara, koliko je maksimalna kazna za kršenje protivepidemijskih mera.

I crkva i lekari upozoravaju da su sva slavlja, odnosno masovna okupljanja u zatvorenom prostoru, rizik za širenje koronavirusa, koji već mesecima bukti u zemlji.

Na osnovu izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje su stupile na snagu pre nedelju dana, onaj u čijem stanu se organizuje žurka ili se slavi slava sa više od pet osoba može biti kažnjen sa iznosom od 50.000 do 150.000 dinara.

PRIJAVE

Vinovnika ovog prekršaja mogu komunalnoj inspekciji ili komunalnoj miliciji prijaviti i sami građani putem jedinstvenog kontakt-centra Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Opet vam je tekst napisan na tendenciozan način. Niko nema pravo da udje u tudju kuću bez sudskog naloga ako vas domaćin sam ne pusti. Jedino u stanovima ako remeti mir ostalih stanara, galamom npr. može se zbog toga kazniti a ne zato što u stanu ima više od 5 osoba. Može da posluša preporuku ili ne ali se zbog toga ne može kazniti. Sve mi se čini da će država Srbija plaćati i kazne i sudske troškove ako ih gradjani budu tužili, bude li neko iz institucija prekršio svoja ovlašćenja. Nego, država računa da će neuk narod da uplaši a vi novinari im zdušno pomažete u tome.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker