POHVALJEN: Stigle čestitke predsedniku opštine Veliko Gradište Draganu Miliću!

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelјa zadužena za demografiju i populacionu politiku, čestitala je predsedniku opštine Veliko Gradište, Draganu Miliću, na odluci da dodatno podrži majke kroz pomoć u vidu autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i jednokratne novčane naknade.

Dragan Milić

Tekst čestitke objavlјujemo u celosti:

„Poštovani,

već godinu dana, koliko vodim Kabinet koji se bavi demografijom i populacionom politikom, kroz medije, direktne razgovore sa predsednicima opština i zajedničke sastanke koje organizujemo sa načelnicima opština ili kroz podršku koju nam pruža SKGO, apelujemo na jedinice lokalne samopurave da prepoznaju potrebe svoje sredine i u skladu sa mogućnostima koje imaju, preduzmu dodatne mere u cilјu podrške majkama, odnosno porodicama s decom.

Populaciona politika ima za cilј da odgovori na potrebe i očekivanja stanovništva uzimajući u obzir specifičnosti živlјenja u jednoj sredini. U Vladi Republike Srbije se, kroz donošenje strategija i zakona trudimo da budemo podrška svim građanima, ali smo duboko svesni da samo ovakvi potezi, koji opštine poput vaše budu same donosile, mogu da dovedu do zajedničkog uspeha.

Sigurna sam da samo aktivno uklјučivanje lokalne samouprave, efikasnije sprovođenje i nadgradnja mera koje je država donela, kao i traženje novih, koje odgovaraju specifičnim potrebama, mogu da utiču podsticajno.

Zato želim da vama i vašim saradnicima čestitam na odluci da dodatno podržite majke i verujem da će ovaj program uz druge mere koje država preduzima pokazati dobre rezultate. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da o svemu i porazgovaramo, a do tada, moj Kabinet vam stoji na raspolaganju za podršku i saradnju.

S poštovanjem,
Prof. dr Slavica Đukić Dejanović“

Inače, opština Veliko Gradište utvrdila je Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite socijalni program kojim nastoji da obezbedi što bolje uslove za učenike, studente, novorođenčad, nezaposlene roditelje, mladence i žene kojima je neophodna vantelesna oplodnja.

Predsednik opštine uručio je prošle nedelje majkama autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i rešenja o dodeli jednokratne novčane naknade koje je ovog meseca ostvarilo 12 žena.

Jednokratne novčane naknade primaju porodilje koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker