TUŽAN EPILOG POTRAGE: Otac pronašao telo nestalog šesnaestogodišnjeg Milutina u reci Pek

U selu Loskovo kod Majdanpeka 12. marta je nestao Milutin Durlić (16), koji boluje od epilepsije. Nažalost, telo dečaka u reci Pek juče je pronašao njegov otac Bogomir.

Milutin Durlić, nestali dečak

Bogomir Durlić, čiji je sin Milutin (16) nestao iz kuće u selu Leskovo, kod Majdanpeka, pronašao je juče telo svog deteta u reci Pek, gotovo 20 kilometara nizvodno od mesta gde su pronađeni tragovi nesrećnog dečaka na obali.

– Otkad mi je sin nestao, nekoliko puta sam uzduž i popreko prešao nizvodno reku, ali je voda bila mutna i brza, pa nisam uspeo da ga pronađem sina. Međutim, juče sam, video telo mog sina, koje je bilo upleteno u granje, nedaleko od brane kod jezera iz kojeg se Majdanpek snabdeva vodom –, plačući govori Bogomir.

Bogomir je odmah pozvao policiju, čije su ekipe došle na lice mesta i izvukle telo dečaka iz vode.

Podsetimo se, Milutin Durlić je 12. marta, u ranim jutarnjim časovima nestao iz svog doma u majdanpečkom selu Loskovo, koji je 1. marta napunio 16 godina. Još tada se sumnjalo da se utopio, ali njegovo telo do danas nije nađeno.

Njegov otac Bogomir u snegu je pronašao tragove koji su se završavali u reci Pek, zbog čega se pretpostavljalo da je dečak upao u vodu.

Žikica Durlić, majka dečaka kazala je da je Milutin te kobne noći ustao i izašao iz sobe a ona je pomislila da će otići kod dede. Međutim, kada se probudila, shvatila je da se Milutin nije vratio u kuću.

Po njenim rečima, Milutin je od druge godine bolovao od teškog oblika epilepsije, zbog čega se lečio u beogradskom Institutu za majku i dete. Nije mogao razgovetno da priča, a često je umeo da ode od kuće i da ga roditelji pronađu u selu.

Otac Bogomir, krenuo je odmah da tražim sina u selu. Međutim, meštani su mu kazali da ga niko nije video.

Uplašen, otac se vratio kući, a onda je u snegu video sinovljeve tragove koji su vodili ka reci Pek, koja je nabujala i pretila da se izlije.

Otac dečaka pored reke Pek na dan nestanka

Otac je tog dana krenuo da traži sina ali je struja bila toliko jaka da je voda pretila da će da odnese i njega, zbog čega je odlučio da pomoć potraži u selu. Meštani su se odmah organizovali i krenuli u potragu nizvodno od mesta gde su poslednji put viđeni njegovi tragovi. U međuvremenu stigla je i policija.

Međutim, potraga se, nažalost, završila danas, a telo dečaka je pronašao upravo njegov otac. Naložena je obdukcija kako bi se ustanovio uzrok smrti.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker