Nastavljeno širenje toplifikacione mreže u Požarevcu

U Požarevcu je nastavljeno širenje toplifikacione mreže, u dužini od 2,2 kilometra, na koju će se uskoro priključiti još 150 domaćinstava.

Foto: Grad Požarevac

Reč je o lokacijama u ulicama Zelengorska, Industrijska, Beogradska, Đurđa Brankovića i Dalmatinska, koje se nalaze na ulasku u grad, iz pravca Beograda. U ove radove, koje izvodi firma „Arte Kolor“ Požarevac i „Minel Enim“ iz Smedereva, iz gradskog budžeta uložiće se 42 miliona dinara.

-Trenutno se izvode radovi na primarnom vodu i primarnim priključcima za individualne toplopredajne stanice u Zelengorskoj i Dalmatinskoj ulici, kao i priključak za buduću zonsku toplopredajnu stanicu za deo Industrijske i Đurđa Brankovića.
Priključak se izvodi sada, a podstanica će se raditi u sledećoj fazi. Onaj ko sklopi ugovor dobiće priključak i merno-regulacioni set i imaće grejanje u narednoj grejnoj sezoni – kaže Zlatko Cvejić, nadzorni organ za mašinske radove u JP „Toplifikacija“.

U Požarevcu se trenutno izvode radovi i na gradnji južnog kišnog kolektora, vredni 200 miliona dinara, što predstavlja jednu od najvećih ovogodišnjih investicija u gradu. Radovi su stigli do Ulice Đure Đakovića, u staroj industrijskoj zoni, u blizini koncerna „Bambi“.

Vrednost projekta je oko 95 miliona dinara, a u septembru se očekuje raspisivanje nabavke za drugu fazu radova u vrednosti od oko 100 miliona dinara.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker