GRABLJIVICE HARAJU U POŽAREVCU: Otimaju dedovinu meštanima Dubravice i poljoprivredne parcele ergele Ljubičevo

Ništa više nije sveto, ni dedovina pa ni legat Miloša Obrenovića, tako da se sada u Požarevcu dešava sramno otimanje istorije.

Požarevački kriminalni dvojac, Saša Filipović i otac Dijane Hrkalović, Dane Hrkalović

U zaštićenom državnom dobru lokalni tajkun i požarevački odbornik Saša Filipović, sa lokalnim kriminalcem Danetom Hrkalovićem, ocem Dijane Hrkalović, poznate u kriminalnim miljeima, hoće da preko Uprave za poljoprivredno zemljište otme u zakup ekskluzivne državne poljoprivredne parcele na kojima se gaji hrana za konje i da naprave ETNO SELO, kao i dedovinu meštanima Dubravice kod Požarevca koju oni obrađuju unazad više od pola veka, kako bi je prodali kopu “Drmno” za 20 puta veću cenu.

Iako je predsednik države Srbije pokrovitelj Ergele Ljubičevo, ova grupa ne preza ni od čega i otima državno zemljište koje je u sklopu kompleksa ergele Ljubičevo.

Radi se o parcelama koje žele ekskluzivno da iskoriste i dalje se bogate preko kriminala koji su do sada radili, te parcele izlaze na magistralni put i izvore termalne vode, pa planiraju da kada Saša Filipović te parcele na prevaru uzme u zakup od Ministarstva poljoprivrede, ni manje ni više nego na 15 godina, da naprave etno selo. Saša Filipović je požarevački odbornik kao i vlasnik i direktor privatne firme „Filip” doo, koja se bavi poslovima u poljoprivredi, pored silosa koje ima bavi se otkupom žitarica i tovom junadi, pa godinama koristi državno zemljište i ne plaća zakup.

Ucenama preko Dijane Hrkalović i parama ucenili su i potkupili Komisiju Grada Požarevca za davanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup. Naime, Nikola Lazić pravnik iz Gradske uprave Požarevac, koji je predsednik komisije za davanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, je za novčanu nadoknadu potkupljivanjem od strane Saše Filipovića i pretnjama od Daneta Hrkalovića, zemljište koje koristi Ergela Ljubičevo kao Javno Preduzeće Grada Požarevca ove godine stavio u program da se zemljište Ljubičeva da u zakup na 15 godina. Ta zemlja je vlasništvo države još od vremena Miloša Obrenovića, jer spada u kompleks od 300 hektara koje se nalaze oko ergele Ljubičevo i Ljubičinog konaka koji je turistička atrakcija Grada Požarevca, na tom zemljištu su sada posejani usevi koji služe za ishranu konja. Ali se ovi hoštapleri i kriminalci spremaju da od leta prave etno selo gde će zakupac biti Saša Filipović, a investitor Dane Hrkalović.

Kada su nedležni upitani da to spreče jednostavno je rečeno da je to stav Srpske Napredne Stranke i da Dane Hrkalović i Saša Filipović imaju podršku kordinatora stranke i izvršnog odbora i da se svi slažu i podržavaju ovakav kriminal i otimanje legata Miloša Obrenovića.

Na isti način ovi lokalni kriminalci su prisvojili njive desetak porodica iz Dubravice od kojih oni žive generacijama unazad i obrađuju ih, a kako saznajemo, sa namerom da kasnije prisvojene parcele prodaju kopu “Drmno” za 20 puta veću cenu.

„Аko smo dotle došli da nas ostave bez hleba onda ćemo morati da te njive branimo svim sredstvima kao jedini izvor prihoda a obratićemo se i predstavnicima opozicije jer izgleda da će neka nova vlast rešavati problem u korist svojih sugrađana a ne štiti interese tajkuna. Mi, meštani sela Dubravica već sedamdeset godina posedujemo njive koje obrađujemo svake godine, a ovaj kriminalac Filipović je 10. aprila ove godine ušao u naše posede (koji su već bili spremni za setvu) bacivši nepoznatu materiju, uz obrazloženje da je našu dedovinu uzeo u zakup narednih deset godina, što se može videti iz priloženog obaveštenja komisije pod odgovornošću navedenog Milana Lazića predsednika komisije, kao odluku “pravo prečeg zakupa”. Da li je to novo pravo otimačine naših dedova“ pita se Aleksandra Milanović koja je jedna od oštećenih.

„Оbraćali smo se svima i predsedniku Vučiću, i Gradonačelniku Saši Pavloviću, i do sada niko nije odgovorio a u senci tog davanja naših njiva je zapravo da se te parcele prodaju budućem rudniku uglja po mnogo mnogo većim cenama.
Mi samo tražimo pravdu i pravo da i dalje obrađujemo naše njive koje obrađujemo 70 godina“ kaže Aleksandra.

Interesantno je da su parcele pod starim katastarskim brojevima magično nestale, i više njiva je objedinjeno u jednu parcelu pod brojem 4461 što se može videti uvidom u dokumentuciju. Takođe je interesantno da su se navodne licitacije oko fantomske parcele odvijale pod velom tajni bez znanja dugogodišnjih korisnika zemljišta i javnog objavljivanja istih.

„11. aprila je kriminalac Filipović izvršio upad na imanje i bacio je vestačko đubrivo. Po prijavi meštana policija je izašla na uviđaj i rekla nam je da ne stvaramo sebi probleme i snosimo posledice. Filipović planira da izvede geometra kako bi navodno izmerio svoj posed, organizovaćemo protest, moramo sami da zaštitimo dedovinu, jer od nadležnih nema velike vajde, sve je to korumpirano i potkupljeno“ kaže nam jedan od oštećenih koji je želeo da ostane anoniman.

(Ekipa TPKNEWS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker