REZULTATI ANKETE: Građani opštine Žagubica ne popuštaju pritiscima – podrška Oliveri Pauljeskić i dalje snažna

U poslednjih par nedelja, situacija na političkoj sceni u opštini Žagubica postaje sve napetija. Nakon što je deo građana javno dao podršku Oliveri Pauljeskić kao kandidatu za predsednika opštine, vlast koju predvodi Safet Pavlović odlučila je da se pozabavi ovim nezgodnim pitanjem.

Anketa/Screenshot

Prema informacijama koje su procurele u javnost iz redova naprednjaka iz Žagubice, Pavlovićeva vlast je nedavno pokušala da ućutka Oliverine pristalice, navodno koristeći različite oblike pritiska. Ipak, to nije sprečilo grupu hrabrih građana da izraze svoju podršku Pauljeskićevoj.

Prema rečima pojedinih meštana – u opštini Žagubica, ukoliko se ne slažete sa odlukama Safeta Pavlovića suočićete se sa posledicama, a ono što važi za sve građane opštine važi i za najuglednije ličnosti uključujući i Pauljeskić. U međuvremenu, Olivera Pauljeskić se javno izjasnila i podržala Safeta Pavlovića kako ne bi došlo do raskola unutar SNS-a.

Ipak, građani koji podržavaju Oliveru imaju pravo na svoje mišljenje i izbor. Oni tvrde da neće popustiti pod pritiscima lokalnih moćnika i da će nastaviti da se bore za svoje ideje i vizije. Njihova rešenost u ovom teškom trenutku pokazuje da demokratija polako ali sigurno postaje vidljiva u opštini Žagubica i da građani uprkos strahu imaju volje da se izbore za svoje stavove.

S druge strane, deo lokalne samouprave koju predvodi Safet Pavlović ne odustaje od svojih pokušaja da se održi na čelu opštine po svaku cenu, čak i ako to znači gušenje slobode govora i prava građana da izraze svoje mišljenje. Ova situacija dodatno pokazuje koliko je važno da demokratski procesi u opštini Žagubica budu uspostavljeni i poštovani, a da politički lideri služe interesima građana, a ne obrnuto.

ANKETA: Ko je bolji izbor za predsednika opštine Žagubica?

Evo online ankete koju je naš istraživački tim uspeo da sprovede za Žagubicu:

Safet Pavlović/Olivera Pauljeskić

Rezultati ankete: Ukupno glasova: 1000

Safeta Pavlovića, 310 glasova (31%) – Olivera Pauljeskić, 690 glasova (69%)

Ovi rezultati pokazuju da većina građana u Žagubici veruje da je Olivera Pauljeskić bolji izbor za predsednika opštine. Njena podrška je ubedljiva sa gotovo 70% glasova, što ukazuje na visok nivo podrške koju uživa među građanima. S druge strane, Safet Pavlović je dobio manje od trećine glasova, što sugeriše da ima slabu podršku među građanima. Ovi rezultati mogu biti značajan pokazatelj za predstojeće lokalne izbore, a mogu i motivisati druge kandidate da učestvuju u trci za mesto predsednika opštine.

Građanima su postavljana pitanja o njihovoj političkoj orijentaciji, mišljenju o trenutnom predsedniku opštine Safetu Pavloviću i njegovom radu, kao i o Oliveri Pauljeskić i njenim planovima za opštinu.

Građani su takođe mogli da ostave svoje komentare i predloge za poboljšanje situacije u opštini.
Prema rezultatima ankete, Olivera Pauljeskić je imala najveću podršku građana, što ukazuje na to da postoji veliko nezadovoljstvo trenutnom situacijom u opštini i potreba za promenom.

Prema rezultatima ankete, građani Žagubice izrazili su veliko nezadovoljstvo sa sadašnjim predsednikom opštine Safetom Pavlovićem. Veliki broj ispitanika naveo je da su nezadovoljni njegovim načinom upravljanja opštinom, te da ne postoji dovoljna transparentnost u radu opštinskih organa. Građani su takođe izrazili nezadovoljstvo kvalitetom života u opštini, problemima sa infrastrukturom i komunalnim uslugama.

S druge strane, Olivera Pauljeskić je dobila visoke ocene od građana zbog njenog aktivnog učešća u društvenim aktivnostima i zalaganja za unapređenje života u opštini. Njeni projekti za poboljšanje ekonomije, turizma i zaštite životne sredine su dobili podršku građana, a smatraju da bi ona kao predsednik bila sposobnija da reši probleme opštine.

(Tpknews.com/D.I.)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker