PADAO GRAD VELIČINE ŠLJIVE: Jako nevreme pogodilo Smederevo (VIDEO)

Danas oko 15 sati pljuskovi, grmljavina i grad pogodili su Južnobanatski okrug

Intenzivni pljuskovi sa gradom i pojačanim vetrom pogodili su danas i delove Južnobanatskog okruga. Kako je preneo RTS, jaka kiša praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je okolinu Kovina.

Nevreme je nanelo štetu usevima, a neke njive su pod vodom.

“U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada”, napisali su ranije na sajtu RHMZ-a uz napomenu da najava važi do nešto pre 15 časova.

Mediji prenose da se voda s brda slila u centar Smedereva, noseći otpad, šljunak i pesak.

– Oblak koji se formirao i u toj struji se premešta od Smedereva na severoistok. Nevreme je već pogodilo istočne delove zemlje, jugoistok i Banat. Uglavnom su to pljuskovi i grmljavina, a lokalno je moguć i grad. Padavine su počele i u Pančevu – rekli su ranije iz RHMZ.

Gradonosni oblaci koji mogu izazvati vremenske nepogode uskoro će se “preseliti” ka rumunskoj granici, potvrdili su iz RMHZ.

Oni su dodali da se u naredna dva sata na zapadu i severozapadu očekuje pretežno sunčano vreme, dok će u ostalim delovima biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker