VUČIĆ NAPUSTIO ZGRADU PREDSEDNIŠTVA: Demonstranti ispred policijske stanice “29. novembar” (VIDEO)

Demonstranti predvođeni liderima Saveza za Srbiju stigli su danas nešto pre 16 sati ispred stanice policije na Bulevaru despota Stefana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napustio je zgradu Predsedništva. Deo građana okupljen na Andrićevom vencu mu je dobacivao, a on im je samo mahnuo, seo u automobil i odvezao se.

Ispred policijske stanice je policijski kordon, a Bulevar despota Stefana zatvoren je za sobraćaj od ugla sa ulicom Džordža Vašingtona.

Okupljeni su od predsedništva Srbije pošli ka policijskoj stanici jer žele da policija oslobodi uhapšene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS.

Policija se ranije tokom dana pod punom opremom za razbijanje demonstracija sukobila sa okupljenim građanima.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je okupljenima ispred predsedništva da je počelo hapšenje i da je mladiću od 18 godina određen pritvor od 30 dana i da ga šalje u zatvor.

On je zato pozvao okupljene da pođu do policijske stanice i odbrane uhapšene.

„Dok smo ovde policija hapsi sve ljude koji su sinoć bili u zgradi RTS-a, a simbol svega toga je Pavle od 18 godina kojem je određen pritvor od 30 dana i koga šalju u zatvor. To neće moći tako, nije kriv Pavle koji je pokazao veliku hrabrost jer je bio sa nama. Ako je neko kriv to sam ja, jer sam prvi ušao. Neka dođu po mene neka dođu po sve vas“, rekao je Obradović.

On se osvrnuo na objavu predsednika srbije Aleksandar Vučića na instagramu kako igra šah sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem te upitao da li je Vučić pobegao pacovskim kanalima ili se smeje u facu demonstratima.

„Mislim da smo mi ovde danas pokazali da smo probuđeni narod koji neće da trpi njegove laži propagandu i diktaturu. Mi smo tu mi ne odustajemo. Aleksandre Vučiću ako si pobegao naći ćemo te, nećeš pobeći, gotovo je“, rekao je Obradović i uzvikivao „ostavka“.

Okupljeni su pošli potom ka policijskoj stanici a na čelu kolone je veliki transparent „Jedna od pet miliona“.

Demonstranti koji su pošli ka policijskoj stanici 29. novembar zaustavili su se ispred Doma Narodne skupštine Srbije i uzvikivali ime predsednice parlamenta Maje Gojković čiji ostavku inače opozicija traži.

Sa kamiona se pušta muzika, a građani duvaju i pištaljke i uzvikuju „ostavka“.

Na čelu kolone je transparent „Jedan od pet miliona“ i lider Dveri Boško Obradović, Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović.

Ulice kojima demonstranti prolaze zatvaraju se za saobraćaj.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su danas da su dve osobe „odvučene“ u zgradu Skupštine grada i da ih nije privela policija.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković je sa kamiona ispred predsedništva Srbije rekao da je privatna grupa ljudi odvukla K.T. i M.S.

On je kazao da policija odbila da rastera demonstrante koji su ispred predsedništva i da je došla i vojna policija.

Marković je kazao i da je po hitnom postupku na sedam dana zatvora kažnjen mladić P.C. koji je uhapšen danas u svojoj kući.

Građani koji protestuju na putu do policijske stanice u Ulici 29. novembra, zaustavilisu se i ispred zgrade RTS-a i uzvikivali direktoru tog javnog servisa Draganu Bujoševiću „ostavka“.

Sa kamiona je poručeno da će posle doći ispred RTS, a da sada idu u policijsku stanicu da oslobode uhapšene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

Ispred zgrade RTS-a je postavljen kordon policije.

Takovska ulica je zatvorena za saobraćaj.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker