INTERNACIONALNI SKUP: Fiće okupiralie centar Šafhauzena u Švajcarskoj

Prošlog vikenda ispred Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu održan je 5. Internacionalni skup fića, a došli su vlasnici ovih popularnih automobila iz Srbije, Makedonije, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Porodica Aksentijević vozi jedinstven kombi / Foto: Ž. M.

Svi automobili su u koloni vozili do centra Šafhauzena, naravno uz dozvolu policije i tamo se parkirali, tako da su meštani Šafhauzena, a i turisti imali priliku da razgledaju i da se slikaju pored popularnih fića.

Posle toga su se svi vratili na plato ispred kluba i nastavili veselje uz muziku do kasno u noć.

– Pošto sam od nedavno predsednik Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu, ovo je meni prvi skup fića i zadovoljna sam posetom. Mada zbog praznika neki nisu bili u mogućnosti da dođu, sve u svemu zadovoljna sam. Mi smo se organizovali, spremali dosta hrane i pića imamo večeras i muziku, tako da je sve pod kontrolom – izjavila je Danijela Branković predsednica Srpskog kluba u Šafhauzenu, rodom iz Založnice u Lici.

Fiće u srcu grada / Foto: Ž. M.

Duško Prodanović zvani Kugla, predsednik Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena je takođe zadovoljan brojem učesnika.

– Drago mi je što je osim fića bilo i ostalih zastavinih automobila i drugih oldtajmera. Zadovoljan naročito time što su došli i bajkeri kako bi uveličali ovaj naš tradicionalni skup. Organizovali smo muziku i tek sada kreće žurka, a sledeće godine očekujem još više automobila.

Ž. M.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker