VOJSKA ODBIJA DA KAPITULIRA: Danas novi protest vojske i policije ispred Vlade Srbije!

Vojni sindikat Srbije (VSS) i Policijski sindikat Srbije (PSS) danas organizuju ispred zgrade Vlade Srbije novi protest.

Kako se navodi, na protestu će ukazati na težak socijalni položaj zaposlenih u policiji i vojsci i na urušavanje sistema bezbednosti.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je ranije da će današnji protest simbolično početi u minut do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na goruće probleme pripadnika snaga bezbednosti, ali i na neke, kako smatraju, loše poteze u upravljanju tim sistemima.

Predsednik VSS Novica Antić rekao je da taj sindikat ne traži povećanje plata već da se u okviru sredstava određenih budžetom za vojsku obavi preraspodela i da se povećaju primanja za pripadnike vojske sa najnižom platom, kako bi se sprečio dalji odliv kadrova koji preti da ugrozi operativnu sposobnost vojske.

On je rekao da je stanje veoma teško jer profesionalni vojnici imaju tako male plate da moraju da rade po nekoliko poslova, a mnogi odlaze iz vojske.

Ta dva sindikata posle prvog zajedničkog protesta 27. novembra ispred Ministarstva odbrane, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predala su papir u kojem su predstavili svoje zahteve i viđenje problema sa kojima su suočeni vojska i policija.

TPKNES/Beta

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker