DJB skreće pažnju na problem odlaganja komunalnog otapada u Požarevcu

Požarevački odbor pokreta “Dosta je bilo” oglasio se saopštenjem za javnost povodom trenutne situacije vezane za odlaganje komunalnog otpada u Požarevcu.

Opštinski odbor DJB smatra da je dalje odlaganje komunalnog otpada na deponiji ,,Jeremijino polje” i ostalim , neuslovnim seoskim deponijama nedopustivo, navode iz odbora.

Sadašnji način organizacije i upravljanje komunalnim otpadom i smećem, nije na odgovarajućem tehničko-tehnološkom nivou, a grad Požarevac ne ulaže dovoljno napora da reši taj problem, poručuju iz pokreta.

Jedno od rešenja koje Opštinski odbor “Dosta je bilo” predlaže je odgovorno i ekološki prihvatljivo upravljanje komunalnim otpadom, odvajanje (sortiranje) komunalnog otpada, edukacija građana o važnosti i načinu odvajanj i reciklaže, kontrolu istog kroz rad Komunalne policije.

Preduslov za to je nabavka tipskih, obeleženih kontejnera, edukacija i saradnja sa građanima, uvođenje savremene tehnike po ugledu na gradove koji pored očuvanja životne sredine imaju i ekonomsku korist od otpada.

Grad Požarevac se i dalje bazira na običnom odnošenju i prosipanju smeća na privremene deponije, što je, smatramo, nedopustivo i nesavesno prema stanovnicima i budućim naraštajima koji treba i posle nas da žive na ovim prostorima – poručuju iz požarevačkog pokreta “Dosta je bilo”.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker