GOSPODO NAPREDNJACI: Nacionalni savet Vlaha ostavite Vlasima!

Aktuelna vlast u Srbiji je, očigledno, dala sebi zadatak da “pod svoju kapu” stavi svaki segment društva – od vrtića do republičkog Parlamenta. A kako se čini, u realizaciji tog zadatka, moraju da učestvuju svi oni kojima je vladajuća elita dala deo “kolača” koji imaju na raspolaganju.

Deo tog kolača, ili bolje rečeno, mrvice koje im je bacio Beograd, treba da opravdaju i vršioci vlasti u Velikom Gradištu. Za uzvrat, moraju da urade svoj “domaći zadatak”, u vezi sa predstojećim izborima za Nacionalni savet Vlaha.

Kako drugačije objasniti činjenicu da predsednik opštine Veliko Gradište sa njegovim zamenikom i poverenikom SNS-a u Gradištu, organizuju sastanke po selima u kojima žive Vlasi, kako bi tamošnje žitelje ubedili da svoj glas daju “njihovoj listi”!?

To čime se oni sada bave, sigurno nije njihov posao, pa je krajnje vreme da ih neko podseti zbog čega su oni i njihova stranka dobili poverenje građana (među kojima i Vlaha). Jer bi im pametnije bilo da umesto što se na neprimeren način bave izborima koji se tiču, isključivo, Vlaha, angažuju na poboljšanju uslova života svih građana opštine Veliko Gradište, da dovode investitore, da otvaraju nova radna mesta, da asfaltiraju puteve, da se bore za zdravu životnu sredinu. U svakom slučaju, u spisak njihovih aktivnosti, svakako ne spada zloupotreba političkih funkcija koje su dobili zahvaljujući slepoj partijskoj poslušnosti.

Takođe, ovih dana smo svedoci da, u selima opštine Veliko Gradište u kojima žive Vlasi, „emisari“ aktuelne vlasti obilaze domaćinstva, sa posebnim biračkim spiskovima radi evidencije sigurnih glasova.

Zbog toga ih treba podsetiti da je to krivično delo, jer, u članu 51, Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, jasno stoji da „…podaci iz posebnog biračkog spiska uživaju posebnu zaštitu. Zabranjeno je i kažnjivo svako korišćenje podataka iz posebnog biračkog spiska.“

Osim toga, postavlja se pitanje odakle tim licima posebni birački spiskovi, ako se zna da su spiskovi pod posebnom zaštitom, pa ćemo mi zbog toga podneti krivičnu prijavu protiv „N.N.“ lica, (njihova imena poznata su našoj redakciji) zbog zloupotrebe posebnih biračkih spiskova.

Takođe, primećeno je i da se vrši pritisak na pripadnike većinskog naroda,(o čemu smo već pisali) koji su članovi stranaka na vlasti da se upišu u poseban birački spisak, kako bi se povećao broj glasača za listu broj jedan.

Zato želimo još jednom da poručimo gospodi iz aktuelne vlasti da debele plate koje primaju ne primaju da bi se mešali u izbore za predstavnike nacionalnih manjina, a posebno da ih lepo zamolimo da Nacionalni savet Vlaha ostave Vlasima, koji znaju, umeju i imaju potencijala da se bore za svoja prava, bez uplitanja partija na vlasti.

M.L.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Celokupno članstvo u tz. vlaškom veću, su napredni smradovi, pogotovo u Kučevu, gde je isti Janošević i predsednik lokalnih sns-jadnika a istovremeno i tog saveta uz mizernih 270000din mesečno iz budjeta.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker