KAZNA 500.000 DINARA: Gradištanski carinici otkrili manje goriva nego što je prijavljeno

Carinici su 20. marta 2018. godine, na izlaznoj strani carinske ispostave Veliko Gradište, otkrili manjak od skoro 3.000 litara goriva u pogonskom tanku jednog slovačkog broda, saopštila je Uprava carina Srbije.

Foto: Uprava carina

“Manjak je otkriven na samohodnom teretnom brodu koji je prazan prolazio kroz Srbiju ka Rumuniji. Prilikom pregleda carinski službenici su uočili da prijavljena visina od 241 cm pogonskog goriva, čemu odgovara oko 19.500 litara nafte, ne odgovara realnom stanju. Naime, otkriveno je da visina goriva iznosi 207 cm, što je ekvivalent količini od16.800 litara nafte”, objašnjeno je u saopštenju.

Foto: Uprava carina

Prekršajni sud je u vezi sa ovim slučajem doneo odluku da se posada broda kazni sa 150.000 dinara. Međutim, kada se na kaznu dodaju i ostali troškovi to iznosi preko 500.000 dinara.

Foto: Uprava carina

“Ovo je četvrti prekršaj u poslednjih dvadesetak dana u ovoj carinskoj ispostavi da prijavljena količina goriva u brodu ne odgovara pravom stanju stvari. Od početka marta ove godine do današnjeg dana na osnovu odluke suda u vezi sa ovim prekršajima u budžet Srbije slilo se više od milion i po dinara”, saopštila je Uprava carina Srbije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker