9 NOVOOBOLELIH U BRANIČEVSKOM OKRUGU: Zašto ZZJZ Požarevac krije pravi broj zaraženih koronom?

Tokom vikenda potvrđen je koronavirus kod još 9 osoba iz Braničevskog okruga, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Požarevcu.

Foto: Shutterstock, Pixabay

Broj do sada evidentiranih slučajeva zaraze u Požarevcu dostigao je brojku od 179 osoba. Tokom vikenda potvrđena su 4 nova slučaja. Isti broj novih slučajeva koronavirusa je i u Petrovcu na Mlavi, gde je do sada po podacima ZZJZ Požarevac 20 osoba zaraženo.

Jedan novi slučaj evidentiran je kod osobe iz Malog Crnića, tako da je u ovoj opštini do sada potvrđeno 5 slučajeva zaraze virusom COVID-19.

Zanimljivo je, da po zvaničnim podacima ZZJZ Požarevac u Velikom Gradištu i dalje je samo osam potvrđenih slučajeva zaraze virusa COVID-19, iako je ta brojka u ovoj opštini tri puta veća.

U Golupcu je do sada samo jedna osoba obolela, u Žabarima tri, u Žagubici četiri, dok u Kučevu po zvaničnim podacima ZZJZ Požarevac, nema obolelih, iako nam je šef opšte prakse u Domu zdravlja u Kučevu dr Ivan Rajičić, potvrdio da je jedan meštanin iz sela Duboka već deset dana kako je zaražen koronavirusom, i da ZZJZ Požarevac zna da je zaražen.

Povodom ovih naših saznanja da nadležni kriju pravi broj zaraženih u Braničevskom okrugu pokušali smo da dobijemo komentar od nekog od bolničkih rukovodilaca i od direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac, Ane Jovanović, ali smo dobili nikakav odgovor. Pored više poziva tokom jučerašnjeg i današnjeg dana upućenih direktoru bolnice Danku Nikoliću na broj kojim se nekada javljao, ovog puta nismo dobili nikakav odgovor. Isto se desilo i sa pozivima upućenih direktorki ZZJZ Požarevac.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker