BRAVO MOMCI: Reprezentativci Srbije savladali Gruziju u Tbilisiju rezultatom 3:1 (VIDEO)

Fudbaleri Srbije savladali su u Tbilisiju selekciju Gruzije sa 3:1 i nastavili seriju dobrih rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Gruzija povela na početku meča, preokret Srbiji doneli Tadić (sa bele tačke), Mitrović i debitant Gaćinović.

Domaćin je poveo u 6. minutu, a strelac je bio Kačarava posle kardinalne greške Aleksandra Kolarova.

Srpski defanzivac pokušao je da vrati golmanu Stojkoviću, ali je to učinio krajnje traljavo i mlako, tako da je napadač Gruzije bio brži od našeg golmana i rutinski zatresao mrežu.

Gruzija je osokoljena ovim golom nastavila da igra samouvereno i precizno, a mogli su da udvostruče prednost u 35. minutu. Ipak, Valeri Kazaišvili je bio jako sebičan, nije se obazirao na dvojicu saigrača u blizini, već je sam želeo da zatrese mrežu. Ali, umesto toga, na našu sreću šutirao je pored gola.

To je deset minuta kasnije kaznio najefikasniji srpski reprezentativac Dušan Tadić, koji je izjednačio rezultat u 45. minutu sa penala. Pre toga ga je Kakabadze uhvatio za rame i oborio u kaznenom prostoru.

Napadač Sautemptona rutinski je izveo kazneni udarac, poslavši golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Vođstvo “orlovima” doneo je Aleksandar Mitrović, kada se posle sjajne asistencije Dušana Tadića fantastično okrenuo i šutirao, a njegov projektil završio je iza leđa gruzijskog golmana.

Kao šlag na torti usledio je pogodak Mijata Gaćinovića za konačnih 3:1 u 86. minutu. Prvotimac Ajntrahta iz Frankfurta u svom debitantskom meču za A tim “orlova” postigao je prvenac posle proigravanja Tadića, kojem je osim gola, ovo bila druga asistencija na utakmici.

Srbija je trenutno na prvom mestu sa 11 bodova. Republika Irska ima bod manje, ali i meč manje. Večeras će u ostrvskom derbiju ukrstiti koplje sa komšijama, reprezentacijom Velsa, koji se sa šest bodova trenutno nalazi na trećoj poziciji grupe D.

Slede Austrija sa četiri boda, zatim Gruzija sa dva i Moldavija sa samo jednim osvojenim bodom.

Pored Irske i Velsa, od 20.45 časova Austrija će dočekati Moldaviju.

Srbija u narednom kolu igra protiv Velsa 11. juna u Beogradu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker