SPREMITE SE: Evo gde će biti najveći kijamet

U toku dana očekuje se oko deset centimetara novog snega, a najkritičnije tačke će biti jugozapadni i jugoistočni delovi Srbije, mada se veliki problemi ne očekuju, kaže pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić.

Tomić navodi i da se u toku noći očekuje i pojačan vetar, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa.

“Mi smo izdali upozorenje od eventualnih snežnih nanosa, obavešteni su svi opštinski štabovi za vanredne situacije, putarska preduzeća, EPS, EMS. Sve ekipe su spremne, nase ekipe su u pojačanoj pripravnosti u delovima zemlje u kojima, iz ranijih iskustava ocekujemo neke probleme, ali se veliki problemi ne očekuju”, rekao je Tomić za RTS.

Dodao je i da je mehanizacija Sektora u funkcionalnom stanju i maksimalno angažovana.

Tomić je istakao i da su sve lokalne samouprave u pripravnosti, te da je, zbog iskustva u prethodnim godinama, sada povećan nivo svesti, uz bolju koordinaciju na terenu.

“Mi smo pripreme za zismku sezonu počeli ranije, ovo je sada prvi talas ove godine za koji možemo očekivati da izazove odredjene, ali ne i veće probleme”, rekao je Tomić.

Planovi reagovanja postoje, ali se, ponovio je, veći problemi ne očekuju.

Tomić je naveo i da je hidrološka situacija stabilna.

On je apelovao na gradjane da, u vreme niskih temperatura, a radi zaštite od eventualnih požara, ne koriste improvizovana grejna tela i da ih ne ostavljaju bez nadzora, ali takodje ni da električna tela ne koriste preko produžnih kablova.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker