SRBIJA OKOVANA LEDOM: Ledeni dani pred nama, temperatura i do minus 15

U većem delu zemlje danas i sutra očekuju se ledeni dani, sa jutarnjom temperaturom i do minus 15 stepeni u pojedinim krajevima.

Ujutro se očekuje umeren i jak mraz od -12 do -7 stepeni, ponegde i oko -15, dok će dnevna temperatura u većini mesta biti od -4 do -1 stepen, osim u Timočkoj Krajini gde će biti toplije, oko jedan stepen u plusu.

U Braničevskom okrugu se danas očekuje vedro jutro i hladno sa umerenim, mestimično i jakim mrazem. Tokom dana preovlađivaće sunčano. Vetar slab i umeren severni, krajem dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko -7 do oko -11, najviša dnevna oko -2 stepena.

Od srede na severu, a od četvrtka i u ostalim predelima najavljeno je slabljenje jutarnjih mrazeva i postepen porast dnevnih temperatura, navedeno je u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak ujutru umeren, lokalno i jak mraz, tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i hladno. U većini mesta od -3 do 0, samo u Timočkoj krajini oko 2 stepena.

Naoblačenje, ponegde sa slabim snegom, koje će u utorak krajem dana zahvatiti severne krajeve, u sredu će se proširiti i na ostale predele Srbije.

Zatim sledi postepeno toplije vreme, mestimično sa slabim snegom, a u petak tokom dana u nižim predelima moguća je pojava kiše ili susnežice.

Od četvrtka porast i jutarnjih i dnevnih temperatura, pa će temperatura biti u granicama proseka za kraj januara.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker