ZAR OVO NIJE LOPOVLUK? 24 betonske žardinjere, zemlja, cveće i rad 950 hiljada dinara?!

Proteklih meseci mnogo je varoških priča oko nabavke betonskih žardinjera i cveća po nezvaničnoj ceni od 950 hiljade dinara, koje krase Trg “Homoljski motivi” u Kučevu i rekonstruisanu fontanu izgrađenu 70-tih godina prošlog veka.

Foto: I.M.S.

Nabavku betonskih žardinjera i radove na sadnji cveća je izvela PR “AP HOME” iz Duboke, vlasnika Aleksandra Petrovića koja je imala zadatak da nabavi žardinjere, zemlju (kompost), cveće i sve to ukrasi dekorativnim crvenim malčom.

Procedura je propisala da su bile obavezne tri firme da daju ponudu, dok naručilac Opština Kučevo i JKP “Kučevo” nisu bili u obavezi, da objave javni poziv na portalu javnih nabavki jer se radi o nabavci male vrednosti. Ponuđači nisu bili u obavezi da prilažu obimnu dokumentaciju koja se inače traži za učešće u otvorenom postupku, već samo izjavu pod moralnom i krivičnom odgovornošću da ispunjavaju zakonske uslove za učešće.

Uvidom u cene na tržištu Srbije shvatili smo da je ukupan utrošak za materijal koji čine 24 betonske žardinjere, zemlja (kompost), cveće lavande, crveni ukrasni malč i rad, negde oko 300 hiljade dinara čak i da su nabavljene četiri parkovske klupe smeštene oko fontane.

Zašto je cena materijala i radova dostigla 950 hiljada dinara i minimalno je dva puta veća nego na tržištu Srbije i okruženja svakodnevna je tema čaršijskih priča? Da li je u postupku javne nabavke betonskih žardinjera i sadnog materijala postojao dogovor o sačinjavanju ponude, koja je zasnovana na lažnim podacima i kao takva prihvaćena od strane opštine i JKP “Kučevo” kao naručioca, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora?

Čak i da je sve u redu sa javnom nabavkom i ugovorom koji je dat PR “AP HOME”, postavlja se pitanje zašto ovu nabavku i izvršenje radova nije sprovelo JKP “Kučevo” kada u svojojoj organizacionoj šemi imaju održavanje gradskog zelenila i barem pet zaposlenih?

Šta je u ovome istina niko u Kučevu ne može da shvati, istina se nalazi kod odgovornih vlastodržaca i vlasnika PR “AP HOME”?

U svemu ovome zanimljivo je, da je Aleksandar Petrović sin Veroljuba Petrovića, direktora Centra za socijalni rad u Kučevu, što nam ne daje za pravo da tvrdimo da je privilegovan ali nam daje za parvo da sumnjamo da je u ovom slučaju dogovoreno isisavanje novca poreskih obveznika. Dobro obavešteni izvori Mileta Sove iz opštinske uprave Kučevo kažu da je vlasnik PR “AP HOME” posao dogovorio sa kučevačkim-crnogorskim zetom Aleksandrom Perišićem koji je iz senke šef kučevačkih naprednjaka i neformalni predsednik opštine Kučevo. Zadatak zaposlenih u opštinskoj upravi bilo je aminovanje i sprovođenje kakve takve zakonske proceure koja bi pokrila radove.

Građani Kučeva se pitaju kuda ode toliki novac za obične betonske žardinjere i pitaju se da li je u ovu cenu uračunat rad i malč za potrebe hotela Rudnik i koliko su lokalni vlastodršci i njihov šef kučevački-crnogorski zet Aleksandar Perišič, podelili sa vlasnikom PR “AP HOME”?

Da li je postavljanje žardinjera ciljano onemogućavanje vozača da parkiraju svoja vozila ispred restorana “Homoljski motivi” kako bi se naterali da plaćaju parking koji finansira komunalne kadrove zaposlene bez javnog konkursa samo na osnovu rođačkih i kumovskih veza?

Cveće lavande u žardinjerama je već uvenulo iako još nije bilo mraza, ispod malča stidljivo proviruje divlja trava pokazujući da još ima života u žardinjerama, valjda je i Bogu žao šta su sve kučevljani morali da plate za ove tri godine pod kriminalnom vlašću naprednjaka.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

15 Komentari

  1. Aca mu jebo zenu, pa Veroljub ima po koju privilegiju zbog toga… A I Cuka dok je bila zaposljena kod njega kao sekretarica…

  2. Ovaj mali što je nabavio ove žardinjere nam je bio upravnik zgrade,ponašao se bahato i zbog toga smo ga najurili ko kuče iz vinograda. Dobio je momentalni otkaz.

    1. Tako mu se I mama (Violeta) ponasa bahato I bezobrazno na salteru u PS Kucevo…to sto je nedojebana od strane njenog kilavog Veroljuba, I sto kurac mora da trazi na drugi stranu to je njen problem, a ne problem nas koji uredno uplatimo sve takse I podnesemo zahteve za izdavanje pasosa ili licne karte u skladu sa zakonom RS Srbije …takodje postavljam pitanje sa kojim skolom(ocigledno onom vecernjom ili je u pitanju opet kurac nekog mocnika) je u poste dospela na to radno mesto…ako joj se neradi, ili nije sposobna ima jos mlade skolovane strucne dece koja su zavrsila skolu za to I koja bi savesno obavljala funkciju za koju su se I skolovali…

  3. U ovom poslu je mlađani Petrović zaradio pristojnu zaradu i barem je nešto i uradio. Problem je što nema tužilaštva koje će da ispita koliko je novca dao Perišiću, Rajčiću i Mikiću koji nit su luk jeli nit luk mirisali a fino se ovajdili.

  4. Cena zardinjera sigurno nije realna i vidi se iz aviona da je klasicna namestaljka kako bi se izvukao novac iz budzeta za potrebe opstinara i Ace Karatiste. Preduzetnik iz Duboke da bi dobio ovaj posao morao je da pristane na igru jer racuni od drzave stizu svakog meseca i on mora da ih plati. Ovde su najveci problem opstinari koji su izmislili igru da bi nas opljackali.

  5. Jad i beda Vuciceve napredne Srbije, skoro da nema opstine u ovom regionu a da nije ista situacija. Totalno kriminizovano drustvo

  6. Ovo je baš pravi “lopovluk” Evo i cena na tržištu:
    Žardinjere 3.000 dinara po komadu x 24 komada = 72.000 dinara
    Kompost 580 dinara 50 Litara x 24 džaka = 13.920 dinara
    Folija za malč (ako je stavio foliju a mislim da nije) 1.6 x 5 metara 400 dinara = 1 folija
    Malč 890 dinara 50 Litara x 5 komada = 4.450
    Cveće lavande 12 komada u pakovanju 2.500 dinara, 2 cveta po žardinjeri = 4 pakovanja
    Ukupno: 100.770
    U sve ovo treba uračunati transport i rad koji nije više od 100.000. Ako je preduzetnik nabavio i četiri klupe cena se povećava za još 100.000 hiljada, međutim klupe je nabavilo JKP Kučevo.
    Ovo je sitnica u odnosu na pljačku ogromnih razmera koja je sprovedena preko postavljanja kanalizacionih cevi, rekonstrukciju doma zdravlja, asfaltiranje puteva gde su pokradeni milioni evra. Perišić, Mikić i Rajčić su ojadili ovu opštinu i što je najgore hoće nastavak posle sledećih izbora. Dobro razmislite da li ćete na predstojećim izborima dati svoj glas ovakvim ljudima!

  7. Die Institutionen in Kucevo wurden vollständig zerstört und inkompetenten, ungebildeten und arroganten Parteihandlangern der Regierung ausgeliefert, die es unter der Führung ihres Chefs Milagarc geschafft haben, das Leben und die Logik in unserer Gemeinde völlig zu entwerten und jeden zu demütigen und zu verfolgen, der anders denkt . Unterwürfigkeit und sklavischer Gehorsam werden gefeiert und belohnt, Gedanken- und Redefreiheit werden bestraft und diskreditiert. Raub und Raub im Allgemeinen wurden zur einzigen Möglichkeit, Geschäfte in der Gemeinde Kucevo zu machen, und im verarmten Kucevo wurden Politiker zu den reichsten Menschen. Diese Regierung hat die Gemeinde völlig verseucht und geistig verschmutzt, ganz im Einklang mit dem, was durch das Wasser des Flusses Pek und die Mülldeponie der Stadt in die Luft gelangt. Dieser Unternehmer ist Bild und Beispiel für das Elend, das in der Heimatstadt meiner Eltern herrscht.

  8. Zar nije mali Petrovic vec okajao grehe time sto je pokosio travu u crkvenom dvoristu i to besplatno uzgred se pokazao veoma odgovorno? Barem ga tako predstavo Branko Kecman na porno portalu E-kurcevo? Nova opstinska bruka i sramota

  9. Нека се добро запита шеф кучевачких напредњака и неформални председник општине где ће да се сакрије кад криминалци из СНС оду са власти.

  10. .Zvonko Kleptomane lopove propali, tebe zaista jebu Gska, Brsan, Mladen Pantić, Sladjan Zavetnica, Lale Kiselina a sad počeli da te kraraju i Rančići. E sad vidi Zvončice tebe cepa i još jedan momak toliko jako da su ti stentovi pred pucanje. Nemoj Zvončice da brineš bićeš bušen dozirano da nam što duže poživiš jer takve budale nećemo skoro naći.

    P.S. ako osetiš tegobe oko anusa ili oštar bol u grudima to je posledica karanja te hitno se javi u Dom zdravlja kod doktorke Emine.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker