EU POMOĆ LOKALNIM TAJKUNIMA: Ko laže da hoteljeri u Gradištu nisu dobili pomoć?

Projekat Evropske unije „EU zaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ dodelio je milion evra bespovratene pomoći za 120 projekata, usmerenih na otklanjanje posledica pandemije COVID-19 u sektoru turizma.

“Vila Sunce” Srebrno jezero/Foto: Screenshot

Dobitnici pomoći su, kako se navodi, mala i mikro preduzeća, porodična preduzetništva, poljoprivredna gazdinstva i firme iz 12 gradova i opština na istoku i jugoistoku Srbije.

Dakle, zahvaljujući ovom projektu ova EU, izdvojena sredstva su stigla do najugroženijih preduzetnika u sektoru turizma kako bi se unapredila njihova turistička ponuda.

UMESTO NAJUGROŽENIJIMA, NOVAC ZAVRŠIO U DŽEPOVIMA LOKALNIH GRADIŠTANSKIH TAJKUNA

Međutim, u opštini Veliko Gradište, umesto da se pomogne najugroženijim akterima u oblasti turizma, za koje je u stvari i opredeljen ovaj novac, da pokušaju da u određenoj meri prevaziđu posledice pandemije i unaprede svoju ponudu, kako bi postali atraktivniji za posetioce, novac je završio u džepovima lokalnih tajkuna koji su takođe bili ugroženi zbog pandemije COVID-19.

Tako da se na prvom mestu na listi nalazi niko drugi nego “gradištanski šerif” predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, koji je zbog otklanjanja posledica pandemije COVID-19 dobio bespovratenu pomoć od 1.200.000 dinara za renoviranje njegovog hotela “Vila Sunce” na Srebrnom jezeru.

Za njim odmah idu i njegovi lični saradnici, lokalni tajkuni, otac i sin Radoslav (Beach Bar Silver Lake) i Milan (Still gradnja) Ćirković, kao i odbornik SNS u Velikom Gradištu, Ljubisav Stokić (Kompanija Stokić) poznatiji kao Ljuba Ulja, Milićev biznis partner u svim poslovima.

„EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, a finansira ga EU sa 15 miliona evra, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj sa 1,6 miliona evra, a sprovodi Nemačka razvojna agencija GIZ.

Pratite nas i na društvenim mrežama: FACEBOOKTWITTERINSTAGRAM

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker