PALA SRPSKA BICIKLO-MAFIJA: Banda Srba krala skupocene bicikle širom Austrije, a kombisti prevozili u Srbiju!

Austrijska policija razotkrila je bandu srpskih državljana koja je krala skupocene bicikle širom te zemlje. Njihov plen koji su krijumčarili u Srbiju i tu ga prodavali austrijski istražni organi procenili su na 126.000 evra.

Krađa bicikla/Foto: Screenshot

Kako prenose austrijski mediji, policija je pratila grupu od sedam provalnika za koje se sumnja da su krali uglavnom skupe bicikle, e-bicikle i e-skutere iz podruma i podzemnih parkirališta stambenih zgrada u Salcburgu i Gornjoj i Donjoj Austriji tokom 2022. godine pa sve do hapšenja.

– Vrednost plena je oko 126.000 evra, a prikazana su ukupno 54 dokaza. Uhapšena su dvojica glavnih osumnjičenih iz srbijanske grupe kriminalaca, starosti između 24 i 45 godina. Oni su se iz Beča, gde im je bila baza, kolima dovozili do mesta zločina a pljačkali su u Salcburgu i okolnim opštinama, kao i u Matighofenu u gornjoj Austriji i Perhtoldsdorfu, Purgštalu, Vizelburgu i Laksenburgu u donjoj Austriji – precizirali su nadležni iz policijske uprave Salcburga.

Prema njihovim rečima, počinitelji su plen prvo skrivali u iznajmljene kontejnere u Beču a potom su ukradenu robu davali kombi prevoznicima koji su, ne znajući da je ukradena, prevozili u Srbiju. Deo plena vredan oko 9.000 evra zaplenjen je i vraćen vlasnicima.

Dvojica Srba starosti 26 i 45 godina uhapšeni su u Beču i priznali su krivično delo a za još dvojicom osumnjičenih starosti 26 i 35 godina raspisana je poternica jer su u bekstvu. Austrijska policija sumnja da je u ovu akciju uključeno još petoro ljudi koji žive u Srbiji.

Protiv osumnjičenih biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivična dela po austrijskom zakonu okarakterisana kao provale, komercijalne krađe i zločinačko udruživanje.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker