POVEĆANJE NATALITETA: Ministarka Kisić u poseti opštini Veliko Gradište

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je Školu roditeljstva u Velikom Gradištu, koju je ova opština organizovala uz podršku ministarstva, i tom prilikom poručila da sve što radimo i gradimo, je zbog naše dece.

Foto: SOVG

Na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, ovoj opštini je dodeljeno devet miliona dinara za realizaciju projekta koji se odnosi na unapređenje pronatalitetne politike, saopštilo je resorno ministarstvo.

– Pored Škole roditeljstva, projektom će biti obnovljena i izgrađena igrališta za decu u čak 25 sela a ova opština, u kojoj ne postoji lista čekanja za upis u vrtić, uz podršku Ministarstva, sprovodi i druge mere pronatalitetne politike, kao što su obezbeđivanje celodnevnog boravka za decu 3. i 4. razreda – , rekla je Kisić.

Odlazeći predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić istakao je da ova opština ima odličnu saradnju sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju i da je ovo za građane, ovog dela Srbije, veoma značajan projekat.

– Naša deca će da uživaju, da se igraju, a mi ćemo nastaviti da činimo sve da im bude bolje, jer to je zajednička politika države i lokalnih samouprava – , poručio je Milić.

Foto: SOVG

Darija Kisić i odlazeći predsednik opštine Dragan Milić posetili su u selu Carevac porodicu Živković, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

– Ovi vredni i radni ljudi pokazuju na pravi način da je sve moguće. Imati veliku porodicu, tri prelepa sina, prava je sreća i najveće bogatstvo i to je naša glavna poruka koju danas šaljemo iz ovog divnog doma porodice Živković – , poručila je ministarka.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker