POVRATAK IZVORU: U Biskuplju održana manifestacija “Dani Daščare”

Recitacijama učenika Osnovne škole Ivo Lola Ribar iz Velikog Gradišta, područnog odeljenja u Biskuplju, u subotu 21. septembra, počela je manifestacija “Dani Daščare” druga po redu.

Foto: TOVG

Na manifestaciji je nastupio Ansambl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac”. Vesela melodija narodnih kola zagrejala je atmosferu. Igre i pesme koje su se našle na repertoaru, uzete su iz autentičnih predela Srbije, i na najbolji način predstavljaju i reflektuju duhovnost i veliko kulturno nasleđe naroda koji vekovima žive na ovim našim prostorima.

Učešće ma manifestaciji uzelo je pet udruženja žena. Žiri je ocenjivao najveseliju ekipu, najlepši ručni rad, najlepšu pogaču, najlepše uređen štand i najlepše srpsko jelo. Najveseliju ekipu imalo je Udruženje žena ,,Vidovdan” iz Velikog Sela, priznanje za najlepši ručni rad pripalo je Udruženju žena ,,Zlatne ruke” iz Đurakova-Popovca, najlepšu pogaču spremilo je Udruženje žena ,,Topolovčanke” iz Topolovnika. Najlepše uređen štand imalo je Udruženje žena ,,Ramski cvet” iz Rama i najlepše srpsko jelo pripremilo je Udruženje žena ,,Sveti Trifun” iz Saraorca.

Foto: TOVG

Uručene su zahvalnice i diplome svim udruženjima koja su učestvovala. Po završetku zabavnog programa, domaćice iz Biskuplja pripremile su svečani ručak za sve goste.

Ovaj događaj je organizovalo Udruženje žena Biskuplje uz podršku Opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije i Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker