Za Komunalnu službu nabavljeno 130 novih kontejnera i nov kamion smećar

Grad Požarevac je putem Fonda za zaštitu životne sredine u prethodnom periodu izdvojio značajna sredstva za JKP “Komunalne službe” Požarevac. Do kraja nedelje stići će 100 manjih i 30 kontejnera od 5 kubika.

Po rečima izvršnog direktora JKP „Komunalne službe“ Požarevac Saše Valjarevića, sutra stiže i novi kamion smećar, od 15 kubika, koji će svakako doprineti što kvalitetnijem radu ovog preduzeća.

Grad Požarevac je prošle godine preko Fonda za zaštitu životne sredine, izdvojio značajna sredstva za kupovinu kontejnera i auto smećara u vrednosti od 28 miliona dinara. Akcija je nastavljena i ove godine. Reč je o nabavci 100 kontejnera od 1 kubika, ali i 30 kontejnera od 5 kubika. Takođe, kupljen je i auto smećar, tako da vrednost ovog ulaganja iznosi 22 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Bane Spasović prilikom obraćanja.

Kako je još istakao, pošto grad Požarevac ima problema i sa deponijom građevinskog šuta, trenutno radi se na rešavanju tog problema.

„Našli smo jednu odgovarajuću lokaciju na IGMI, koja će biti predviđena za te namene. Nadam se, da ćemo tokom ove godine rešiti sve imovinsko pravne probleme oko te lokacije, tako da nećemo imati taj neki prazan hod, što se tiče rešavanja građevisnkog šuta na teritoriji grada Požarevca.

Izvršni direktor JKP Komunalne službe Saša Valjarević zahvalio se ovom prilikom Gradu Požarevcu i gradonačelniku Banetu Spasoviću što lokalna samouprava ima sluha za značaj investiranja u komunalno preduzeće koje vodi računa o čistoći Grada Požarevca.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker