OČEKUJU POZIV GRADONAČELNIKA POŽAREVCA: Arriva Litas u znak protesta obustavlja saobraćaj na teritoriji Srbije

Arriva Litas obaveštava građane da, u znak protesta zbog nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih organa Republike Srbije protiv nezakonitosti u postupku javne nabavke za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji grada Požarevca, dana 25. septembra 2020. godine, na jedan sat obustavlja saobraćaj na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ova odluka, doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa a s tim u vezi, već je održan jedan protest I to samo u Požarevcu, gde je sedište ove kompanije.

Tom prilikom, Negoslav Jovanović, direktor kompanije izjavio je da je tender nezakonit s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od 9 godina.

U kompaniji ističu da će nakon ovog jednočasovnog prekida saobraćaja dodatno radikalizovati proteste do celodnevnog prekida saobraćaja i da se nadaju da do toga neće doći te da će biti pozvani na razgovor od strane bilo kog nadležnog organa, prevashodno od strane Gradonačelnika grada Požarevca do ponedeljka, 28. Septembra kada najavljuju ove obustave.

– Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika I unapred se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje će imati te molimo za razumevanje zbog ovakve odluke. Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive – , naveli su u kompaniji.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker