GDE JOJ MESTO NIJE: Duga ispod brda kod Golupca (FOTO)

Poznati sportski ribolovac iz Požarevca, Goran Petrović koji svo svoje slobodno vreme provodi pecajući na rekama u Braničevskom okrugu, gde je više puta ulovio trofejne primerke riba, pokazao je da nije samo dobar pecaroš, već i izuzetan foto-reporter, koji je kamerom svoje „Nokije“ hvatao zanimljive kadrove fotografišući razne pojave, događeje i zanimljive trenutke.

Duga ispod brda

Te svoje, gotovo umetničke, fotografije redovno je delio na društvenim mrežama izazivajući veliku pažnju pratioca, dobijajući od njih puno lajkova i pozitivnih komentara. Njegova najnovija fotografija koja je izazvala pažnju na društvenim mrežama je nesvakidašnja fotografija duge koja se protegla ispod brda, tik iznad njive sa kukuruzom.

Sam Petrović kaže da je tu fotografiju napravio minule subote, nakon nevremena koje je zahvatilo ceo okrug, posebno sam Dunav, kao i naselja pored njega.

Goran Petrović

– U subotu sam pecao na Dunavu kod Golubca, kada sam, negde oko tri sata popodne, primertio da se iznad reke gomilaju crni oblaci. Znao sam poučen ranijem iskustvom da se sprema „kijamet“, pa sam odmah počeo da se pakujem. Tek što sam se spakavao počeo je da duva jak vetar i da pada kiša. U poslednjem trenutku sklonio sam se u garažu mog prijatelja iz Donje Kruševice, kada je počeo da pada grad. Nevreme je trajalo jedno pola sata, i nakon tog vremena se smirilo i počelo je da se razvedrava -, priča ovaj pecaroš foto reporter i dodaje: – Kada je kiša stala ugledao sam nesvakidašnju pojavu. Pojavila se velika duga sa svim svojim raskošnim bojama, ali ne iznad reke ili na horizontu, već ispod brda, a iznad kukurizišta, tamo gde joj mesto nije. Malo sam bio zbunjen nesvakidašnjim prizorom, ali sam se brzo snašao i svojom „Nokijom“ slikao „nestašnu“ dugu, koja se otela kontroli -, šeretski objašnjava Petrović kako je nastala ova fotografija.

Normalna duga koju je Petrović slikao

On nam je obećao da će nam i ubuduće kada napravi neku zanimlhjivu fotografiju poslati, a ako nam bude zanimljiva da je i objavimo.

TPKNEWS/M.Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker