TRADICIONALNA “BALONIJADA” U POŽAREVCU: Budući prvaci se oprostili od vaspitača

Tradicionalnim puštanjem balona mališani predškolskog uzrasta iz Požarevca oprostili su se od svojih vaspitača.

Foto: Grad Požarevac

Na početku “Balonijade” mališane i vaspitače pozdravila je direktorka PU “Ljubica Vrebalov” Marija Bajić.

– Trudili smo se da pored znanja i pozitivnih emocija u vas utkamo i one prave životne vrednosti, koje će vas odrediti kao ljude, da kada porastete postanete, pre svega, dobri ljudi. A zanimanja birajte sami – rekla je Bajić.

Ispred lokalne samouprave okupljene na gradskom trgu pozdravio je predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić.

– Ponovo smo, evo, dobili najlepšu dekoraciju koju grad može poželeti, naše mališane koji odlaze iz vrtića i kucaju na školska vrata. Svaki ispraćaj, pored toga što donosi uzbuđenje i radost pred novim izazovima, svakako donosi i malo tuge zbog vremena koje je prošlo. A siguran sam, draga deco, da vam je super bilo u vrtiću i da ste mnogo toga naučili od svojih vaspitača. Neke od svojih drugara viđaćete od sada malo ređe, a sa nekima ćete možda biti u istoj školi, pa i odeljenju – rekao je Ilić.

Bojan Ilić / Foto: Grad Požarevac

Predsednik Skupštine Grada Požarevca poželeo je sreću budućim školarcima i imao jednu molbu za njih.

– Nemojte nikada zaboraviti prve pesmice koje ste naučili i recitovali pred drugarima zajedno sa svojim vaspitačima. Sa njima ste možda prvi put išli kroz grad u koloni po dvoje na putu na neku pozorišnu predstavu ili priredbu i to takođe nikada nemojte zaboraviti. Nemojte zaboraviti i to kada su vam vaspitači objašnjavali zašto je važno deliti igračke sa drugarima i sakupljati ih posle igre. I mi odrasli trudimo se da sve to ne zaboravimo i zato je gradu Požarevcu važno da svi mališani, bilo u vrtićima ili u školama imaju super sobe, super učionice, lepe zgrade i najbolje knjige i igračke – rekao je Ilić.

Nakon obraćanja predsednika lokalnog parlamenta krenulo je odbrojavanje od 10 i puštanje balona u vazduh u bojama vrtića.

Foto: Grad Požarevac

Nakon puštanja balona usledio je bogat zabavni program koji su pripremili mališani iz svih vrtića. Na kraju programa za sve okupljene je pevala Leontina.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker