Grad Požarevac od Marka Miloševića kupuje deo “Bambi parka” za 18 miliona dinara?

Da bi grad povratio željenu parcelu, prvo mora zvanično da se ustanovi na koji način je Marko došao u njen posed.

Grad Požarevac planira da izdvoji 18 miliona dinara za otkup dela “Bambi parka” ili takozvanog Bambilenda, koji je u vlasništvu Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Kako pišu “Večernje novosti”, grad bi kupio površinu od 60 ari, ukoliko Milošević pristane na ovu cenu. Grad će tada u vlasništvu imti ceo kompleks “Bambi parka”, površine 2,5 hektara, jer je veći deo ovog prostora još ranije peuzet od koncerna “Bambi”.

Zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović kaže da će ta površina biti preuređena za sport i rekreaciju. Ipak, da bi grad povratio željenu parcelu, prvo mora zvanično da se ustanovi na koji način je Marko došao u njen posed. U Gradskom javnom pravobranilaštvu rekli su da očekuju dostavljanje odluke tadašnje Skupštine opštine Požarevac, kojom je parcela prebačena firmi “Madona” u vlasništvu Marka Miloševića.

Zabavni “Bambi park” izgrađen je 1999. godine, tokom bombardovanja, u saradnji “Madone” i kompanije “Bambi”, na zemljištu koje im je ustupila opština. U delu koji je pripadao “Bambiju”, a koji se ne koristi od 2005. godine, nalazile su se drvene kućice, sunčani sat, jedrenjak, fontana, tobogan, kiosci. U Markovom delu koji se, takođe, godinama ne koristi, bili su bazen, lavirint, vidikovac, teren za ekstremne sportove. Svi objekti danas su ruinirani, a neki i ne postoje.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker