Prve “Alaske večeri” u naselju Usije kod Golupca

MZ Usije 21. jula 2018. godine, organizuje Prve “Alaske večeri” u nadi da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju u cilju što boljeg promovisanja sela Usije.

Aktivnosti koje planiraju da organizuju, pored kuvanja riblje  čorbe kao glavnog događaja, jesu upoznavanje meštana, posebno mlađih, sa istorijom sela Usije, uz priče iz života njihovih predaka koje žele da otrgnu od zaborava, i da ih bar na kratko ožive i pokažu im kako se nekad zivelo i radilo.

MZ Usije, planira da aktivno uključi svu decu školskog uzrasta tako što će na taj način moći da pokažu svu svoju kreativnost i talenat u recitacijama i glumi.

Program će upotpuniti i ulepšati Kulturno umetnička društva iz Golubca i Braničeva sa svojim folklorima.

I naravno, iz MZ Usije poručujutru da neće izostati ni dobra muzika u vidu dobrog starogradskog koncerta.

MZ Usije, ovim putem moli sve ljude dobre volje, ko može, novčano da im pomognu koliko ko može: – Da našu prvu manifestaciju “Alaske večeri” organizujemo kako dolikuje, da naše selo predstavimo u što boljem svetlu, i da dokažemo i sebi i drugima da možemo biti izvrsni domaćini i organizatori jednog lepog događaja koji bi nam svima značio mnogo, a i naše lepo selo da postavio na turističku mapu Srbije kao destinaciju koju bi trebalo posetiti -, poručili su iz MZ Usije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker