Održan prvi „Majski festival cveća” u Golupcu (VIDEO)

U organizaciji Turističke organizacije i Narodne biblioteke “Veljko Dugošević”, a pod pokroviteljstvom opštine Golubac, održan je prvi „Majski festival cveća” na kome je svoje cvećarske proizvode izložilo oko 30 proizvođača iz Golupca i drugih mesta iz opština Braničevskog okruga.

Festival je otvorio zamenik predsednika opštine Golubac, Saša Marjanović.

– Izuzetno mi je drago da vas vidim u ovolikom broju,  da vam poželim dobrodošlicu u našem mestu i da izrazim zahvalnost kako proizvođačima, tako i izlagačima, što su i pore kiše, ostali sa svojim štandovima do kraja održavanja ove manifestacije. U ime Opštinske uprave želim Turističkoj organizaciji puno sreće da u narednim godinama bude još masovnije kako izlagača, tako i posetilaca, da Golubac ne živi samo nedelju dana, nego da bude prepoznatljiv i da dobije svoje mesto kao značajna turistička destinacija ovog dela Srbije, kazao je Saša Marjanović.

Inicijativu za održavanje prvog festivala cveća pokrenuli su sami proizođači iz Golubačke opštine, a ovu ideju podržala je i organizovala Turistička organizacija Golubac koja je u svoju turističku ponudu uvrstila i održavanje ove lepe privredno-turističke i kulturne manifestacije.

Narodna biblioteka “Veljko Dugošević” iz Golupca nagradila je knjigama svoje verne čitaoce, a Folklorni ansambl ove kulturne ustanove i mališani Predškolsle ustanove “Lasta” izveli su prigodan kulturno-umetnički program.

TPKNEWS/Sat Tv

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker