BURE BARUTA KOJE SAMO ŠTO NE EKSPLODIRA: Austrijska vojska poziva narod na korona demonstracije u subotu

Dok se policija u Beču priprema za održavanje reda i mira na protestima protiv korona mera zakazanim za subotu, delovi austrijske vojske pozivaju na učešće.

Foto: Tanjug/AP

Dva visoka oficira u otvorenom pismu pozvali su pripadnike vojske da se priključe protestu protiv ograničenja slobode i vakcinacije. Oni su, u svom pismu, uporedili preduzete epidemiološke mere sa silovanjem. Takođe su naveli da se grašani, nakon 75 godina, ponovo stigmatizuju i zatvaraju.

Portparol vojske Mihael Bauer istakao je da se slučaj već nalazi na obradi kod disciplinske komisije armije. I vojni Slobodni sindikat Austrije (FPGOe) poziva vojsku na borbu za “slobodu i ljudsko dostojanstvo”, na proteste u subotu.

Sindikat javne službe (GoeD) pri vojsci ukazuje da FGOe nije reprezentativni sindikat, već društvo koje koristi agresivni jezik, i koje ne brani prava zaposlenih.

Inače, za subotu je zakazano više protesta antivaksera, desničara, protivnika korona mera.

Tako je Slobodarska partija Austrije (FPO) prijavila svoj skup, antivakseri Martin Ruter i Hanes Brejha svoj, a desničarska aktivistkinja Dženifer Klauinger već par dana kampuje u Štatparku.

Na tri mesta okupiće se antivakseri, koji će se, kako smatra policija, na kraju sigurno ujediniti na jednoj lokaciji. Ekstremno desničarski pokret Identitarista najavio je učešće na protestu. Policija očekuje između 4.000 i 10.000 učesnika na protestu, za koji, prema trenutnoj epidemiološkoj uredbi, ne važi lokdaun za nevakcinisane.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker