1,87 MILIONA EVRA: Opština Veliko Gradište i PZP Požarevac potpisili ugovor o javno-privatnom partnerstvu

Opština Veliko Gradište i Preduzeće za puteve Požarevac potpisali su ugovor o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji opštine Veliko Gradište sa javnim plaćanjem, objavljeno je na sajtu te opštine.

Predsednik opštine Dragan Milić i direktor Preduzeća Milorad Bakalović

Ugovor su potpisali predsednik opštine Dragan Milić i direktor Preduzeća Milorad Bakalović u prisustvu rukovodstva opštine i saradnika obeju strana.

– Ovo je prvi ugovor na teritoriji Braničevskog okruga koji se potpisuje za održavanje putne infrastrukture. Nadam se da će korisnici, stanovnici opštine Veliko Grdište i drugi koji dolaze na teritoriju opštine – turisti, tranzitni putnici i drugi stanovnici Srbije koji dolaze u ovo područje, biti zadovoljni pruženim uslugama. Mi ćemo se truditi da što pre krenemo u saradnju sa opštinom i implementacijom ugovora i nadam se dobroj saradnji ubuduće – rekao je direktor Bakalović, zahvalivši ujedno svima na dosadašnjoj saradnji.

Ugovorom, ukupne vrednosti 1.870.597 EUR, Preduzeću za puteve povereno je održavanje putne infrastrukture i kapitalno ulaganje u narednih 10 godina, a osim ispunjavanja zakonskih obaveza, obezbeđuje se kontinuitet i kvalitet održavanja putne infrastrukture čime će se unaprediti i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

– I meni je zadovoljstvo što smo danas odradili jednu veliku stvar. Zahvaljujem čitavom timu koji je radio na pripremi ugovora, na iznalaženju uslova. Opština Veliko Gradište ima misiju da razvija turizam i idemo u dobrom pravcu. Jedan od najvećih problema, rekao bih, su putevi – da li je to letnje ili zimsko održavanje, krpljenje rupa, ravnanje, košenje trave. Mi smo imali do sada dobru saradnju sa Preduzećem za puteve, ali je to bilo od slučaja do slučaja, kada su dobijali na javnim nabavkama. Ovo je jedna druga priča gde će da bude prisutna saradnja na više godina i ona će da se manifestuje kvalitetnim održavanjem puteva – sanacijom, rekonstrukcijom, krpljenjem rupa, košenjem putnih pojaseva, nasipanjem makadamskih puteva i ulica i održavanjem signalizacije – poručio je presednik Milić.

On je najavio i da bi ove godine trebalo da bude odrađen veći deo poslova na asfaltiranju, presvlačenju i izgradnji novih ulica kao i ostalih pomenutih poslova što će doprineti kvalitetnijem životu kako građanima ove opštine tako i turistima koji dolaze u Veliko Gradište i na Srebrno jezero.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Opet neka muvancija, a tenderi i ostalo za stare komuniste su nebitni. Možda će se u međuvremenu pojaviti neko bolji na tržištu ali neće moći da preuzme posao zbog favorizovanog PZP? Koliko je Milić stavio u džep možemo samo da predpostavimo? Užas od opštine

  2. Sve je to naprednjacki kadar integrisan u sistem drzave da bi pljackao siroti narod. Pogledajte na sta nam lici grad, prava ruina. Sve je staro i propalo

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker