BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA: Sveštenik u Požarevcu gurnuo vernika, ovaj polomio kuk!

U ponedeljak ujutro, oko 8 časova, ispred porte Saborne crkve u Požarevcu požarevljanin Dragoš Korunović (59) zadobio je teške telesne povrede, kada ga je sveštenik požarevačke eparhije poznat po nadimku Peđa gurnuo.

Foto: M.V.

Usled snažnog odgurivanja Dragoš je posrnuo i svom silinom pao na kuk. Od posledice pada on je jaučući ostao da leži na betonu ispred crkve.

Ovaj nemio događaj desio se nakon Jutarnje službe ispred Saborne crkve u Požarevcu koju je vodio episkop branučevski Ignjatije uz prisustvo desetak sveštenika ove eparhije. Prema rečima našeg izvora nesretni Dragoš došao je pred crkvu kako bi se požalio vladici na ponašanje sveštenika iz crkve u Vlaškom Dolu, koji su mu u ime te eparhije uzurpirali deo imovine.

– Nesretni Dragoš strpljivo je čekao da se jutarnja služba završi kako bi se obratio vladici Ignjatiju. Kada su vladika Ignjatije zajedno sa sveštenicima nakon završetka jutarnje službe izašli iz crkve, njima je prišao Dragoš želeći da izvesti vladiku o problemu koji ga muči. Krenuo je prema vladici uputivši mu molbu da ga sasluša, našta se vladika zaustavio. Pre nego što je postavio pitanje vladici jedan sveštenik, koga znam po nadimku Peđa, se izdvojio iz grupe sveštenika i bez ikakvog razloga snažno je gurnuo Dragoša. Ovaj se zateturao i pao na stranu. Počeo je da jauče i zapomaže od bolova. Sramotno je što mu niko nije prišao da mu pomogne. Neko se ipak setio i pozvao policiju i hitnu pomoć koja je uz malo zakašnjenje stigla na mesto nemilog događaja.

Povređeni Dragoš je kolima hitne pomoći prevežen u bolnicu, a policija je napravila uviđaj.

Pema rečima medecinskog osoblja iz opšte bolnice u Požarevcu Dragoš je zadobio teške telesne povede u vidu preloma kuka. Kako smo od njih saznali pacijent će biti hitno operisan i zbog toga pozvana je rodbina i prijatelji da daju krv za neophodnu operaciju.

Požarevačka policija nam je potvrdila da se ovaj događaj desio i u cilju istrage koja se sprovodi rekli su nam da o tome ništa više ne mogu da kažu. Samo nam je rečeno da na osnovu naredbe upućene od Osnovnog tužilaštva u Požarevcu policija prikuplja potrebne podatke i izjave oštećenog i svedoka, kao i osumnječenog koje će proslediti nadležnom tužilaštvu, a oni će odlučiti kako će kvalifikovati delo. Pošto se radi o teškoj telesnoj povredi, najverovatnije, će protiv sveštenika biti podnešena krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda.

Inače, kako smo saznali, povređeni Dragoš Korunović je suprug Silvane Korunović, koja je ceo radni vek, do penzionisanja, provela u policiji radeći kao inspektor zadužen za maloletničku delikvenciju.

M.Veljković

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Popovska bratija koja parazitira na racun drzave i naroda je opet pokazala pravo lice. Nadam se da ce ovaj pop doboti po zakonu sta zasluzuje!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker