GDE ĆE IM DUŠA: Golubački opštinari, zakinuli novčane naknade za majke koje rode treće dete!

Posle našeg jučerašnjeg pisanja o mobingu u komunalnom preduzeću, direktora prema radnici Aleksandri Dačić bura se u ovom gradu ne stišava.

Foto: Ilustracija/Profimedia

Danas nam se obratila grupa roditelja koja je konkretnim delovanjem na terenu podržala u to vreme mega projekat opštinskih oca stimulisanje rađanja trećeg deteta.

Naime, pre nekoliko godina kada je formirana vlast ovog formata uvedena je odluka, mera novčane naknade za majke koje rode treće dete. Mera je predviđala podizanje nataliteta u ovoj ionako devastiranoj sredini. Ovakva mera je naišla na podršku i odobravanje većeg broja parova.

Međutim, kao rezultat svega imamo situaciju da naknada za poslednja dva meseca 2019. godine nije isplaćena. Na pitanje kada će dobiti taj novac, dobili su odgovor da novca u budžetu za tu namenu nema jer nije se računalo na toliku inplementaciju ove odluke.

Da li ovo znači da od tog novca nema ništa? Ako ga nije bilo kada je trebalo, kada će ga onda biti?

Da podsetimo vladajuću koaliciju iz Golupca, neisplaćivanjem ovog novca majke se suočavaju sa problemom plaćanja svojih doprinosa. Ukoliko se taj novac ne isplati one su automatski u zaostatku dva meseca i ako ova odluka opstane, one na kraju neće imati petnaest godina staža kao zakonski osnov za penziju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker