TRAGEDIJA U SELU BARE KOD POŽAREVCA: Specijalci likvidirali ubicu policajca! (FOTO)

Dobrivoje Živković ubio policajca Srđana Petrovića, posle čega su ga specijalci likvidirali, jer je odbijao da se preda.

Policijski službenik Srđan Petrović – Čibi (42) ubijen je u noći između ponedeljka i utorka prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je Dobrivoje Živanović (69), zvani Bibe-karija, u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana. Policajac Srđan Petrović zadobio je teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je u utorak ujutru ušla u kuću Dobrivoja, on je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije. – Policijskoj upravi u Požarevcu je kasno sinoć od strane zeta D. Ž., koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavljeno da D. Ž. u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je na lice mesta upućena patrola policije – saopšteno je iz Policijske uprave Požarevac.

U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, Dobrivoje je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policajca. Prema pričama meštana i brata ubijenog Dobrivoja, on je duže vreme imao psihičke probleme, zbog kojih godinu dana nije izašao iz kuće. Kažu da je ranije bio miroljubiv, ali da se zbog psihičkih problema promenio.

– Ja sam tek jutros saznao šta se desilo. Policija mi nije dala da priđem kući, dok traje uviđaj – rekao nam je brat ubijenog, Hristivoje (66). On kaže da je Dobrivoje živeo sa ćerkom, zetom i dve maloletne unuke, od kojih je mlađa kobne noći bila sa ocem u kući, dok je starija bila kod momka u Smoljinac, dok im je majka boravila u Vlaškom Dolu gde je čuvala neko dete. – On ove ćerke ima sa prvom ženom, koja je umrla od raka i koja je sa Kosova, pa su mu možda neki iz njene familije ranije odande doturili oružje – kazali su meštani. Oni su tvrdili da je Dobrivoje duže vreme živeo u paničnom strahu da će neko da ga otme kako bi mu uzeli organe, a potom ubili.

Ubicin brat Hristivoje

Dobrica R., meštanim sela Bara kaže da je Dobrivoje ranije bio dobar fudbaler, i da je trenirao sa našim proslavljenim fudbalerom Stanislavom Karasijem – Koliko je bio dobar fudbaler govori i činjenica da su hteli su da ga uzmu u omladinsku ekipu Crvene zvezde. Bio je i moler i dobar pevač, a druga žena, dok je radio u Italiji, uzela mu je veći deo imovine, priča u neverici, sav šokiran događajem koje uzbudilo celo selo.

Meštanim Dobrica R.

Ubica je radio i u Austriji, pa je imao deviznu penziju. Kako smo nezvanično saznali, sukob sa zetom počeo je u ponedeljak oko 21 sat, koji je želeo da zaštiti ćerku od dedinog maltretiranja, našta mu je ovaj zapretio da će ga ubiti. Potom je uperio u njega automatsku pušku, koju je ilegalno posedovao, a zatim njega i mlađu unuku isterao iz kuće. On je nakon toga sa mlađom ćerkom otišao kod komšije, odakle je obavestio policiju, rekavši im da mu je tast pretio automatskom puškom i da je veoma opasan, pošto, misli, da je načisto poludeo. -Policija je došla na intervenciju, a u patroli je bio i pokojni Srđan. Pošto Dobrivoje nije hto da se smiri, oni su čekali u autu ispred kapije, povremeno pucajući na njih. U jednom trenutku prišunjao se do policajaca u patroli i ispalio rafal u Srđana, dok je njegov kolega skočio u grm i tako se spasao od suludog ubice. Nakon krvavog pira ubica je pobegao u kuću, gde se zabarakadirao. Srđan je, iako teško ranjen pozvao kolege da dovedu pomoć, ali im posle nije odgovarao na njihove pozive. Kada je pomoć stigla, Srđan je ubačen u sanitet, ali je, nažalost, preminuo na putu za bolnicu. Nakon toga pozvani su specijalci. Uskoro su stigli pripadnici SAJ, koji su ga megafon pozivali da se preda, našta je ovaj na te pozive odgovarao otvarajući vatru na njih. Onda je odlučeno, pošto pregovori o predaji nisu urodili plodom, da se upadne u kuću i savlada ubica. Kako bi ga omamili bacali su šok bombe, nakon čega su upali u kuću a onda i likvidirali Dobrivoja – saznajemo iz izvora bliskog policiji. Više detalja o ovom slučaju biće poznato po okokončanju istrage.

Zgrada u kojoj je živeo ubijeni policajac

DOBAR POLICAJAC

O pokojnom Srđanu svi imaju reči hvale, i kolege i komšije. On je živeo u zgradama kod hipodroma, u kojima stanove imaju još mnogi policajci. Voleo je konje i imao je jednog u ergeli “Ljubičevo”. Za sobom je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Не верујем у доброту полиције. Шта су тражили, то су и добили. Они су мучки убили мог сина. Упали су му у стан и убили га да би прикрили своје криминалне радње. Зато ко год убије полицајца, дала бих му награду.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker