OKUPLJANJE NA GRADSKOM TRGU: Danas prvi protest protiv nasilja u Petrovcu na Mlavi

Danas u četvrtak 6. jula u 19 časova, i građani Petrovca na Mlavi se pridružuju protestima protiv nasilja u svojoj varošici.

Logo

Kako organizatori najavljuju, okupljanje je na gradskom trgu u 18:30 časova odakle će organizovano da se krene na skup.

Protest organizuju opštinski odbori Stranke slobode i pravde, Ekološkog ustanka, Narodne stranke, Udruženja građana “I mi se pitamo za opštinu Petrovac na Mlavi”, Regionalne inicijative istočne Srbije RIIS ISTOK, Dveri, Demokratske stranke i Dosta je bilo – Suverenisti.

Prošlo je gotovo dva meseca od užasnih masovnih ubistava dece i mladih u Beogradu i okolini Mladenovca. Izgubljeno je 19 ljudskih života kao posledica decenijskog promovisanja nasilja, mržnje, najnižih strasti i potpunog gubitka civilizacijskih vrednosti.

– Prvo su ljudi u našem glavnom gradu, a zatim i u svim većim sredinama u Republici Srbiji javno i glasno zatražili da se sa promocijom nasilja u ovom društvu PRESTANE-mnogi od naših sugrađana su im u tome dali podršku odlaskom na skupove protiv nasilja u drugim gradovima. Vreme je da pozovemo ostale u našoj sredini, da se pridruže pokretu i podrže zahteve protesta – navode organizatori.

Proteste i zahteve je od samog početka podržalo preko 50 ekoloških udruženja i pokreta iz Srbije, a među njima i Mlavska vojska Petrovac, UG Čuvari Homolja Žagubica.

– Svi znate kakvom je nasilju izložena reka Mlava i priroda našeg kraja, a sigurno ste čuli i videli kakvom su nasilju nedavno, kao i godinama unazad, izloženi oni koji se tome suprotstave. Vaša podrška čuva sve nas i vas od novog nasilja. Vidimo se na Gradskom trgu u Petrovcu – poručuju organizatori.

ZAHTEVI PROTESTA

  • Smena rukovodstva RTS-a i objektivno izveštavanje o protestima
  • Smena članova Regulatorne agencije za elektronske medije (REM)
  • Oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy
  • Ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje
  • Gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks
  • Ostavka ministra policije Bratislava Gašića
  • Ostavka direktora Bezbednosno informativne agencije A. Vulina

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker