PRONAĐENO 300 IREGULARNIH MIGRANATA: Policija zaplenila automatske puške, lovački karabin i gomilu municije…(FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom pronašli su ukupno 300 iregularnih migranata.

Foto: MUP

U akciji je učestvovalo 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

– Od ukupnog broja migranata 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave. Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i “Omarovog kampa”, pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, sekiru, kao i 841 komad municije različitog kalibra – saopštio je MUP.

Kako su naveli, pronađeni migranti su, u saradnji sa Кomesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Subotici, tokom akcije pripadnika policije na suzbijanju iregularnih migracija i razbijanja krijumčarskih grupa koja se kontinuirano sprovodi, da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine.

– Odlučni smo u nameri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbednost naših građana. Današnja akcija policije samo je još jedna u nizu koja pokazuje čvrstinu te odlučnosti. Bezbednost naših građana za nas je na prvom mestu – , poručio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da država Srbija poštuje sva prava migranata u skladu sa međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali takođe i da zahtevamo da poštuju zakone naše zemlje i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo države i njenih građana.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker