POŽAREVAČKA VOJSKA-IZNAD ZAKONA: Da li je nečija „veza“, jača i od samog zakona?

Uprava za ljudske resurse generalštaba Vojske Srbije u magazinu „Odbrana“ broj 347 iz meseca april 2021. godine, objavila je javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Centru za obuku Kopnene vojske komande za obuku u Požarevcu za popunu formacijskog mesta-referent za pravne poslove.

Foto: M.J.

Jedan od kandidata je samohrana majka, pravnik po zanimanju Bojana Perović. Imenovana je prošla sve izborne faze koje su bile neophodne. Prvostepeno rešenje je bilo takvo da se na prvom mestu našao kandidat G. Eraković koji je imao najniže studijske ocene od svih kandidata. Druga na rang listi J. Stojanović, kao dete oficira i ako nije prošla iz prve psihotestiranje na VMA, o čemu mogu posvedočiti lica pred kojima je to i pričala, našla se kao drugoplasirana a kandidat Bojana Perović, uprkos najvišim studijskim ocenama u odnosu na kandidate i položenim testovima iz prve, bila je treća na toj čudnoj rang listi.

Zašto čudnoj? Bojana Perović, je oborila prvostepeno rešenje i nakon toga doneto je po nalogu drugostepenog organa, novo rešenje u kojem je pod nerazjašnjenim okolnostima svim kandidatima umanjeno bodovanje. Perović je predala prigovor koji nije ni uzet u razmatranje i ako je istakla bitne činjenice, a to su: da je samohrana majka i da je u međuvremenu ostala bez posla kod jednog ovdašnjeg privatnika.

Pošto odgovora nije bilo, Perović se ponovo žalila drugostepenom organu 27. decembra 2021. godine. Drugostepeni organ je ponovo usvojio njenu žalbu, potvrdivši da je došlo do povrede pravila postupka, da su nepoznati razlozi zbog kojeg je bodovanje izmenjeno, da nadležni starešina nigde nije naveo parametre po kom je to učinjeno i zašto se favorizuje Eraković, kao ni zašto KOV Požarevac već tri godine nema svog pravnika.

Protiv ovog rešenja koje je u prilogu žalilje, nezadovoljna stranka ima pravo na tužbu pred upravnim sudom u Beogradu. Nakon toga, žaliocu Bojani Perović ni po isteku roka od 60 dana po osnovu čl 19. zakona o upravnim sporovima, nije stiglo nikakvo rešenje od strane KOV Požarevac.

Očigledno je da je došlo do povrede zakona i da se on krši na veliko. Verovatno nadležni potpukovnik Duško Jović koji je na čelu komandnog centra zna jedini razlog da postupa ništavno i da bez pravnika u kasarni donosi nezakonita rešenja, krši zakon, kompromitujući i sebe i službu u kojoj radi.

Nehumano je ovo postupanje, jer se radi o majci koja se bori za svoje dete, za svoja prava bez zaštite i ako je zakon apsolutno na njenoj strani, što potvrđuje i drugostepeni organ koji je tri puta potvrdio njene žalbe a komandni Centar Požarevac se oglušio o tome.

Takođe, o ovom predmetu je obavešten i peti bataljon vojne policije kao organ unutrašnje kontrole, koji je takođe nem ostao i nikakvo pismeno saopštenje nije dao od decembra 2021. godine pa do danas, kada su istekli svi mogući zakonski rokovi.

Da li je nečija „veza“, jača i od samog zakona?

(Tpknews.com/M. Joneker)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Da je polupisnena a uz to član SNS verovatno bi bila primljena. Ovako pošto je školovana sa pravom a ne lažnom diplomom i psihički i fizički zdrava ne odgovara SNS kadrovima. Podrška gospodji u njenoj borbi za pravdu i čestitke na hrabrosti da se uhvati u koštac sa muljatorima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker