ŠESTI POŽAR KOD KUČEVA: Svi buknuli tokom policijskog časa, izgoreo ceo salaš (FOTO)

Juče su buknula još tri požara u opštini Kučevo, šesti po redu od 7. aprila, a svima je zajedničko to što su buknuli nakon početka policijskog časa, kažu za TPKNEWS iz Štaba za vanredne situacije.

Foto: TPKNEWS

Kako je za “TPKNEWS” rekao zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo Ljubiša Vojić: – I u toku današnjeg dana na teritoriji naše lokalne samouprave požari pričinjavaju velike materijalne štete. U zaseoku Staro selo u MZ Turija, potez poznat pod nazivom Turska čuka, juče je izgoreo jedan salaš sa nekoliko starih šupa. Gorelo je i u Mesnoj zajednici Kučevo, iznad Starog groblja prema Selištu, a sinoć je najteža situacija bila u Ševici gde je bilo upućeno više Vatrogasno-spasilačkih jedinica sa mehanizacijom – , kaže Vojić.

I ovaj put postoji osnovana sumnja da je uzrok požara ljudski faktor, ali komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo Ljubiša Vojić navodi da zvanične potvrde iz policije još nije dobio.

Dodaje da zbog učestalih požara prethodnih dana kao i aktuelnog vanrednog stanja najveći deo ekipe Vatrogasno-spasilačkih jedinica Braničevskog okruga iz Požarevca, Petrovca na Mlavi i Kučeva, dodatno dežuraju.

– Trudimo se da odmah reagujemo kada požar bukne, obavestimo sve nadležne organe i zajedničkim snagama tražimo uzroke, maksimalno pokušavamo da pomognemo nadležnima u otkrivanju uzroka požara a prvi smo tu na liniji odbrane i prevencije. Molimo sve, i nadležne i meštane, da nam pomognu u ovome, jer situacija bi, ako se ovako nastavi, mogla da izmakne kontroli – , navodi Vojić.

Ranije u utorak 7. aprila, nakon što su vatrogasci i građani uspeli da obuzdaju dva velika požara – jedan u ataru Bukovske reke a drugi kod Turije, u sredu su širom opštine Kučevo izbili novi požari. Tako da dok su se vatrogasci borili protiv vatrene stihije na potezu između Komše i Duboke novo žarište izbilo je na potezu Turija-Lješnica- Crni vrh.

Vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su i danas na više lokacija u opštini Kučevo. Najangožaviniji su bili u atarima mesnih zajednica Voluja, Duboka i Ševica a tokom večeri i u široj okolini Kaone.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker