STIŽE PROMENA: Sunčani vikend, a od utorka kiša, sneg, vetar, hladno i jutarnji mraz!

Posle svežeg jutra, za danas meteorolozi najavljuju pretežno sunčano vreme. A od sredinom sledeće nedelje stiže jako zahlađenje.

Tako će posle minimalnih temperatura od svega četiri do devet celzijusa, u toku dana biti do 15 u Dimitrovgradu i 20 u Prijepolju.

Drugog dela vikenda i početkom nedelje nastaviće se uglavnom sunčano vreme, ali od sredine sedmice stiže jako zahlađenje sa kišom, a na planinama – i sa snegom.

U Braničevskom okrugu vikend počinje svežim jutrom, a u najtoplijem delu dana biće do 18 stepeni Celzijusovih. Slično će biti u Vojvodini, a i u Nišu tokom dana sunčano i za stepen toplije. U užičkom kraju, najviša dnevna biće oko 19. podeoka, a na Zlatiboru i Tari do 12 celzijusa. U Crnoj Gori do 25 stepeni, a u sredu zahlađenje sa kišom.

U nedelju i ponedeljak očekuje nas sunčano vreme u svim krajevima uz vrlo sveža jutra, a tokom dana postepeno toplije. U pomoravlju i podunavlju duvaće Košava, a u ostalim krajevima slab istočni i severoistočni vetar. U utorak će biti toplo i sunčano u prvom delu dana, a po podne stiže naoblačenje sa kišom, koje zahvata najpre sever i zapad Srbije. Zahlađenje sa kišom nastavlja se i u sredu, a potrajaće nekoliko dana u drugoj polovini iduće sedmice uz temperaturu ispod proseka za početak oktobra.

Kako meteorolozi kažu, na višim planinama, iznad 1.600 metara nadmorske visine, moguća je pojava susnežice i snega. Nakon toga, za idući vikend sunčano vreme uz manji porast temperature.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker