POČELO JE: Policija od danas u Braničevskom okrugu ima zadatak da “lovi” ove prekršaje, i napuni budžet!

Ukoliko danas ne vežete pojas platićete 10.000 dinara, a policija će proveravati i da li su vezani putnici koji sede na zadnjem sedištu!

Nasilničkoj vožnji i bahaćenju na drumovima Braničevskog okruga došao je kraj. Od danas policija vrši pojačane kontrole na putevima, a usvajanjem novog zakona i kazne će biti rigoroznije.

Od danas su pooštrene kazne za vožnju u pijanom stanju. Smanjen je dozvoljen nivo alkohola u krvi, sa 0,3 promila na 0,2. Ukoliko vas uhvate pijanog za volanom platićete kaznu u iznosu od 10.000 do 12.000 dinara, biće vam oduzeto najmanje 5 bodova sa vozačke dozvole, a rizikujete i da zaglavite zatvor do pet godina. Naravno, biće vam zabranjeno i da upravljate motornim vozilima od šest do devet meseci.

Takođe, od danas ćete platiti kaznu u iznosu od 10.000 dinara ukoliko koristite mobilni telefon bez hendsfri uređaja tokom vožnje. Policija neće imati milosti ni prema onima kojima je vozačka dozvola istekla duže od šest meseci ili su vam prljave tablice, te ćete isto morati da platite kaznu.

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja predvideo je veće kazne za motocikliste.

Ukoliko vas uhvate na motoru bez kacige, spremite 10.000 dinara.

Da ne bude da su sve odredbe zakona drakonske, “uvedene” su i određene olakšice. Naime, vožnja zaustavnom trakom se više ne smatra nasilničkom, pa ćete sad za taj prekršaj platiti između 20 i 40 hiljada dinara, umesto dosadašnjih 100.000-120.000.

Takođe, dozvoljeno je i preticanje preko “pune” ali samo sporih vozila, poput bicikala, traktora, radnih mašina i sličnih prevoznih sredstava.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker