POČELO SUĐENJE UBICI SRBINA U BEČU: Kosovski Albanac dva puta ubo nožem Pericu Gavrilovića (37) u srce, tvrdi da je u samoodbrani!

U Beču je počelo suđenje kosovskom Albancu Bekiru T. koji je na smrt izbo Srbina Pericu Gavrilovića (37) iz Bele Crkve a njegovog prijatelja Almira S.iz BiH teško povredio.

Foto: Screenshot Heute

Optuženi Albanac je priznao da je ubio Srbina, ali je tvrdi da je to uradio u samoodbrani i, dodao je da mu je žao zbog toga.

Da podsetimo napadači i žrtve bili su zajedno u klubu “Spejs”, čiji je jedan od vlasnika bio i pokojni Gavrilović. U klubu je došlo navodno do svađe zbog nekih devojaka. Svi su bili pod dejstvom alkohola, ali tu se svađa završila.

Međutim kada su Gavrilović i Almir izašli iz kafića svađa se nastavila na ulici. Došlo je do gušanja, a onda je Bekir izvadio nož i ubo Gavrilovića dva puta u predelu srca, a Almira koji je pokušao da smiri situaciju Albanac je ubo u stomak. Gavrilović je preminuo u bolnici, a Almir se posle operacije oporavio.

Bekir je posle zločina pobegao u Italiju, a onda u Albaniju. Prijatelju Mihaelu B. je pre nego što je pobegao zapretio da će ga ubiti ako kaže policiji da je on ubica. Policija je međutim pomoću video nadzora identifikovala počinioce. Devojke koje su takođe bile svedoci zločina najpre su lagale policiju da ne poznaju napadače, u strahu za svoje živote, međutim kasnije su sve priznale i rekle da napad nije imao veze sa njima.

“U ulici gde se ubistvo dogodilo lokale imaju isključivo Srbi i Hrvati. Tako je godinama unazad, Albanci zajedno sa Čečenima dolaze i ucenjuju srpske vlasnike lokala. Traže da za njih prodaju drogu, što naši ljudi odbijaju, u tom slučaju uzimaju reket. Policija ih ne dira, tako da smo potpuno nezaštićeni”, kaže jedan od svedoka i dodaje

“Ovo, nije prvo ubistvo. Za Uskrs je ubijen brat jednog od naših vlasnika lokala. Konstantno izazivaju tuče, a policija, kada treba da dođe, kao u filmovima stigne kada je već sve gotovo” .

Ukoliko bude sud bude osudio Kosovskog Albanca Bekira T. krivim, njemu preti robija od 10 do 20 godina ili doživotna.

(Heute.at)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker