DR KON APELUJE: “Gastarbajteri, ne dolazite u Srbiju za praznike, biće gore nego za Uskrs!”

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je u petak da zdravstveni sistem u Srbiji nije pukao, ali da je prenapregnut, i da je situacija izuzetno teška.

Foto: Tanjug

Kako kaže, očekuje da će već sledeće nedelje biti manji broj novoobolelih od koronavirusa u Beogradu, ali navodi da takav trend neće ići ravnomerno u celoj zemlji, jer se virus različito širio.

– Za praznike će situacija biti teška, jer će pritisak na bolnice biti i dalje veliki. Mere će biti na snazi dok god to bude potrebno, lično mislim da bi one mogle da budu i oštrije – rekao je Kon za RTS.

Prema njegovim rečima, treba sve učiniti da se naši građani iz inostranstva odvrate od dolaska u zemlju.

– Ako ih dođe u istom broju kao za Uskrs, mi nećemo to izdržati – rekao je Kon.

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. Ne brinite. Nećemo doći, jer ne želimo da se zarazimo u Srbiji. Daleko je veća šansa da se zarazimo u Srbiji, nego u državama gde živimo i radimo. U Srbiji koliko god da testirate, svaki treći vam je pozitivan. Ako bi testirali celokupno stanovništvo, imali bi preko 2 miliona novih slučajeva. U slučaju i da se zarazimo korona virusom, imali bi neuporedivo bolji medicinski tretman u inostranstvu, nego što bi imali u Srbiji. Takođe je smeštaj i hrana u zemljama zapadne evrope, daleko bolji nego u Srbiji. Oni što su vam dolazili za Uskrs, nisu bili pravi gastarbajteri. Bili su to ljudi, koji su u inostranstvu radili sezonske poslove na crno. Njih je sada veoma mali broj, skoro da ih i nema. Dakle, neće vam doći gastarbajteri i neće vam uneti preko potrebne devize u državu. A vi, uživajte u Vučićevom blagostanju bez nas. Srećni vam praznici!

    1. Svaka na mjesto..Bravo..sretna ti nova godini domovino..vidimo se sljedeće godine akobogda u oslobodjenoj od Vučića i njegovih budala

  2. I ti gastarbajteri imaju roditelje kao i vi ,i oni su zeljni da ih vide kao sto vas vase majke i ocevi ako ih imate vidjaju svakog dana. Iskreno nama je mnogo lakse da ne dolazimo, bar ce da odmorimo a novac potrositi na nesto vrednije. Ko dolazi, dolazi iz postovanja prema svojim roditeljima a ne da bi se izivljavao i provodio po Srbiji. Nisu to oni turisti koji letos nisu mogli da ne odu na more u Grcku pored svih problema koji su postojali. Na kraju i mnogi ce iz Beograda za praznike otici da obidju svoju rodbinu po Srbiji, Nevidim razloga zbog cega bi ova drzava morala da gastarbajtere tretira kao nizi sloj , i oni su gradjani Srbije koji imaju ista prava kao i svi ostali. Da ne pominjem to da su ti ljudi ovu drzavu izdrzali u vremenu kada niko nije zeleo da ovde investira. Izgleda da sada Kon i druzina treba da upute posebnu zahvalnost gastarbajterima i da im spasu zivot tako sto ce im zabraniti da dodju u svoju drzavu. Ako niste u stanju da se obracunate na prvom mestu sa Beogradjanima ,onda se obracunajte sa gastarbajterima.

  3. Gospodina Kona treba deportovati u Izrael. Ja dolazim u svoju zemlju Srbiju kod roditelja i sestre.. I necete me zaustaviti nikada… Gospodin Kon je jedan obican dupelicac koji se oklembesio o drzavnu sisu pa nece da se skine… Ja dolazim na svoje. I to cu uraditi kada god i koliko god puta ja to hocu… Ja sam mišljenja da jevrejske dupelisce koji sisaju drzavnu sisu treba poslati u Izeael ili jos bolje u Palestinu, narodu kojima su oduzeli teritoriju i koje svakodnevno ubijaju pa neka njima objasnjava da su Palestinci gastrabajteri na Izraelskoj teritoriji pa da vidim kako ce se provesti.
    Ako taj ološ mene moze da naziva Gastrabajterom ja njega mogu Jevrejskodupeuvlakackim sisačem drzavne sise.
    I zbog ovakvih i odlazimo iz zemlje !
    Sram vas bilo !

  4. Svako ko nije sposoban da zivi u svojoj zemlji “naravno da odlazi” Pozovite svoje najblize da dodju vama u goste za novu godinu da se vi nebi zarazili ! Zasto da rizikujete GASTABAJTERI.

    1. Vidiš, ja nisam gastarbajter, ili kako ti kažeš – gastabajter. Ja sam Austrijanac srpskog porekla. Gastarbajteri su mi bili roditelji, a ja sam druga generacija. Što se sposobnosti tiče, ako si u svemu sposoban kao što si “pismen”, onda si sigurno uspeo u životu. A, možda si preletač, koji je uvek učlanjen u partiju na vlasti, pa nešto i ušićariš. Gastarbajtere ostavi na miru, jer oni unose devize u Srbiju i kupuju vašem vođi socijalni mir, jer je on rasprodao sve fabrike strancima, pa nema odakle da isplati penzije i plate onih, koji su na državnim jaslima. Zanatlije bi u Srbiji mogle da zatvore firme, da nije gastarbajtera. Da nećete vi nešto da gradite, koji zarađujete 300 evra mesečno? Voleli bi i mi, gastarbajteri, da živimo u Srbiji, da budemo svoji na svome, da nam deca bolje govore srpski, nego: nemački, francuski, italijanski, engleski… Ali, osetili smo život u uređenim državama, gde vlada zakon, red i mir i gde nema korupcije. Zato ne želimo da se vratimo i živimo u državi, gde univerzitetski profesor, ima manju platu nego čistačica na zapadu.
      Pozdrav iz Beča! P.S. Pre nego što napišeš sledeći komentar, uzmi Bukvar u šake.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker