PAO DOGOVOR: Ljubica Mitić i dalje ostaje na čelu JKP „Dunav Veliko Gradište“

Više nas ništa ne može iznenaditi od gradištanskog SNS-a pa ni to da direktorka JKP „Dunav Veliko Gradište“ i nakon skandala o ucenjivanju i zastrašivanju radnike ostaje na čelu preduzeća.

Ljubica Mitić/Foto: Facebook

Mnogo toga smo do sada videli tragikomičnog i smešnog u političkom životu Gradišta: preletanja iz jedne u drugu stranku, stranačkog i rodbinskog zapošljavanja, gomilanja funkcija, zloupotrebe javnih resursa u lične svrhe, ali nikada do sada nije bila praksa da direktor javnog preduzeća i nakon iznetih svih dokaza sa naše strane i dalje ostaje na čelu preduzeća. Mnogi bi rekli kad mesni odbori SNS-a mogu da biraju direktore kako im se prohte, šta ima čudno da direktorka javnog preduzeća JKP „Dunav Veliko Gradište“ Ljubica Mitić, koja je ovo Javno komunalno preduzeće uvukla u gubitke veće od 50 miliona dinara, zavaravajući radnike da će im isplatiti dugovanja, i dovela bivše i sadašnje zaposlene u nehumanu situaciju da se preko suda bore za ono što su zaradili i dalje ostane na njegovom čelu. Međutim, ako to nisu radile druge stranke, onda je malo ko očekivao da to uradi SNS, stranka koja je na izborima ubeđivala narod da se zalaže za departizaciju i izbor najboljih direktora na konkursima.

Kako su nam pojedini članovi iz redova gradištanskog SNS-a, uz čašu domaće rakijice i kafe, malo u šali, malo u zbilji, kazali da ni njima nije jasno kako je Ljubica uspela da se izbori da i dalje ostane na čelu preduzeća, naročito posle objavljenih poruka koje su svi pročitali.

– Šalu na stranu. Ovo je još jedan potez u daljem urušavanju opštine i njenih institucija od strane stranačkih aktivista koji se nalaze tu gde jesu samo i isključivo zbog stranaka. Većina njih juče je bila u jednoj danas u drugoj stranci, juče su bili na jednoj poziciji danas na drugoj. “Talenti” koji su sve što imaju i što su stekli duguju stranci. Da nemaju iza sebe stranku za njih danas niko ne bi znao, a većina nas od njih danas ne bi kupila ni novogodišnje ukrase. Zato misle da je normalno da i svi javni resursi pripadaju njima –, kazao nam je jedan od ogorčenih članova gradištanskog SNS-a ovakvom odlukom.

Direktorka JKP „Dunav Veliko Gradište“ Ljubica Mitić, posle lepo provedenih prazničnih slavlja, u sredu 9. januara, nakon dolaska na radno mesto bila je pozvana u kabinet predsednika opštine Velikog Gradišta, Dragana Milića, da bi nakon razgovora sa njim, vratila se u preduzeće gde je sačekao poverenik SNS-a u Velikom Gradištu Vladimir Štrbac. Kako saznajemo, Ljubica je Miliću i Štrbcu obećala da će od sada pa nadalje da bude veoma podana i poslušna, i da neće više da šuruje sa nikim, posebno sa nama bez njihovog znanja i dozvole.

Nakon dojave koju smo dobili u sredu da je Ljubica bila kod predsednika, naš reporter je otišao do JKP “Dunav” da pokuša da dobije izjavu od direktorke, ali kao što smo već napomenuli preduhitrio ga je poverenik SNS-a Vladimir Štrbac. Kasnije smo saznali da je poverenik proveo dobrih dva sata kod Ljubice u kancelariju, šta su ta dva sata zaključani radili u kancelariji, možemo samo da predpostavljamo.

Naš reporter čekajući u JKP “Dunav”, primetio je da su na svim kancelarijama postavljena nova vrata, a regrese za 2017 i 2018 godinu i jednokratnu pomoć koje je Ministarstvo uplatilo, još uvek nije isplatila radnicima.

TPKNEWS Tim

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker