U INAT NAMA DUŠEBRIŽNICIMA: Skupoceni krst tumanskog igumana Dimitrija – na prodaji!

Krst koji danas nosi oko vrata iguman manastira Tumane Dimitrije Plećević zlatari su procenili kao velike vrednosti.

Foto: Facebook

S obzirom da je skupoceni zlatni krst sa ukrašenim brilijantskim kamenjem koji iguman manastira Tumane Dimitrije Plećević voli da nosi oko vrata u televizijskim emisijama, na snimcima i fotografijama na internetu, upravo i tema na mrežama, gde se spekuliše koliko košta, sam iguman Dimitrije odlučio je da razreši i obelodani pravu vrednost njegovog skupocenog zlatnog krsta.

Prema procenama analitičara, juvelira i opštenarodnih dušebrižnika krst tumanskog igumana vredi okruglo 500.000 evra!

– Blaženopočivši patrijarh Irinej mi je krst poklonio prilikom posete Tumanu 2020. godine. Reč je o jubilarnom krstu izlivenom povodom osam vekova naše pomesne Crkve. Bilo bi mi drago da se gore pomenuti procenitelji jave i ponude da otkupe imenovani krst kako bi novac bio doniran u humanitarne svrhe – poručio je iguman manastira Tumane Dimitrije Plećević na svom Fejsbuk nalogu.

Misterija oko vrednosti skupocenog krsta igumana manastira Tumane Dimitrija Plećevića je napokon rešena. A sada, ko ponudi više, njegov je!

Inače, i cene u manastiru Tumane prilično su paprene.

Ako biste poželeli da posetite manastir Tumane najmanja sveća bi vas koštala od 5 evra pa naviše. Cene krštenja, venčanja i drugih ritualnih manifestacija koštaju i nekoliko hiljada evra.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Popovska alavost nema granica. Grabe a na kraju i oni odu na onaj svet isto kao i svi bez ičega. I koja je svrha njihove alavosti? Može se Dimitrije kititi zlatom i dragim kamenjem ali i dalje će ostati mali bedni lopov.

  2. Što se tiče sveća ima ih i za 10, 20 dinara. Tačno da su svuda postavljene kutije za dobrovoljni prilog ali niko nikog ne tera na silu da ostavlja novac. Manastir je prelepo uređen. Javna je tajna da država uzima deo para da bi imala odakle da isplati plate. Pogledajte uveče kako službena vozila odvoze džakove sa novcem, obično su Škoda i neki džip. Lično bih igumane odveo u svaku opštinu u našem regionu da nauče naše nepismene predsednike kako se pravi biznis i razvija mesto.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker