DRAMA U AUTOBUSU MITINGAŠA: Pošla na Vučićev miting u Požarevcu i doživela infarkt, lekari se bore za njen život!

Ovih dana na društvenim mrežama, posebno na stranici Požarevac na fejsbuku, dominirala je vest da je jedna četrdesetpetogodišnja žena iz Smedereva, koja je u četvrtak sa svojim sugrađanima krenula na miting u Požarevcu da podrži predsedničkog kandidata, Aleksandra Vučića, doživela težak infarkt i, nešto kasnije, u požarevačkoj bolnici preminula.

 

Ta vest je delimično tačna. Tačno je da je doživela infarkt u autobusu, ali nije tačno da je preminula, jer je nakon dva dana boravka u požarevačkoj bolnici prebačena u beogradski Klinički centar, gde se lekari i dalje bore za njen život.

Naime, radi se o Dragani Jonojlović(45) ,inače, rođaci gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, koja je toga dana sa svojim sugrađanima autobusom krenula na miting u Požarevcu.

– Dragana je za Požarevac krenula veoma raspoložena i nije ništa ukazivalo da će da je zadesi tragedija, priča jedan smederevac koji je bio u istom autobusu i dodaje: – Neposredno pred ulazak u Požarevac, negde kod Ljubičeva, ona je jauknula i srušila sa na pod autobusa. Zavladala je panika, ali joj je odmah prišao jedan čovek, za kojeg se ispostavilo da je lekar-ortoped, i ukazao joj prvu pomoć. Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je nastavila sa reinamacijom – kaže on.

Direktor požarevačkog Doma zdravlja, Dragan Rakić kaže da je ekipa iz hitne pomoći uspela da reanimacijom nesretnu ženu vrati u život, jer je neko vreme bila klinički mrtva.

– Ekipa iz naše hitne pomoći svojom požrtvovanošću i stručnim pristupom uspela je da ženu, koja je doživela težak infarkt, praktično vrati iz mrtvih u život, jer je jedno vreme po svim medecinskim parametrima bila klinički mrtva. Nakon reanimacije prbačena je na odeljenje kardeologije u Opštu bolnicu, gde je primio kardiolog Đorđe Miljević, koji je dalje opservirao – rekao je direktor Rakić.

U bolnici su nam rekli da je pacijentkinja primljena u komatoznom stanju, jer je jedno vreme, dok je bila klinički mrtva, mozak ostao bez kiseonika i da je priključena na veštačka pluća.

– Zbog ozbiljnosti pacijentkinjog stanja, ona nije mogla odmah da bude transportovana u neku specijalističku kliniku u Beogradu. Tek, u subotu kada joj se stanje malo stabilizovalo prebačena je u beogradski Klinički centar, kažu nam u požarevačkoj bolnici.

Kako smo saznali Dragana Jonojlović ranije nije imala srčane probleme. Jedino je imala povišen krvni pritisak, zbog čega je uzimala adekvatne lekove.

Dok je bila u bolnici u Požarevcu, Draganu je nekoliko puta posetila gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović, inače njena rođaka. Nju su posećivali i njen suprug, kao i brat koji je došao iz Podgorice.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker