TUŽBA PROTIV DONATORA: Grad Požarevac traži nazad avans

Grad Požarevac tužio je firmu “Mega Stil” iz Podgorice, jer nije ispunila svoju ugovornu obavezu i dostavila deset mobilijara za dečja igrališta, iako joj je za troškove dostave uplaćen avans od 5.600 evra.

Milan Dabić na konferenciji za novinare

Ugovor sa podgoričkom firmom sklopljen je u janauru ove godine, nakon odluke Gradskog veća, a rok za dostavu mobilijara iznosio je 45 dana. Prema stavkama ovog ugovora, grad se obavezao da iz budžeta ukupno plati 14.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kojima bi se pokrili troškovi transporta, špedicije i montaže.

– Nakon što smo uplatili 5.600 evra avansa, donator nije dostavio mobilijare u ugovorenom roku. To nije učinio ni kad je taj rok, na njegovu molbu, produžen. Zbog toga smo podneli tužbu, kako bismo povratili uplaćeni avans – rekao je Milan Dabić, načelnik gradskog Odeljenja za budžet i finansije. On je dodao da od “Mega Stila” nije prethodno tražena bankarska garancija, jer je od Ministarstva finansija dobijeno tumačenje da to nije neophodno s obzirom na visinu uplate.

Sredstva neophodna za učešće grada u dostavljanju donacije, na predlog savetnice gradonačelnika za urbanizam, Svetlane Milutinović, planirana su odlukom o budžetu grada Požarevca za 2017. godinu, u iznosu od 1,8 miliona dinara.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker