KUČEVO: Održana Vlaška zabava – „Sara rumunjaska“, i izbor „Mis bake“ (FOTO)

Sinoć je u hotelu „Rudnik“ po 13-ti put održana kulturna manifestacija „Sara rumunjaska“ – Vlaška zabava.

Manifestacija se tradicionalno održava poslednjeg vikenda uoči Nove godine tako da i oni koji žive i rade u inostranstvu imaju prilike da prisustvuju.

U kulturno-umetničkom delu nastupio je KUD iz Voluje sa dve svoje selekcije (mlađom i srednjom), instrumentalistima i vokalnim solistima. Obe uzrasne kategorije su na repertoaru imale spletove vlaških igara, srednji uzrast i igre iz Šumadije, Ognjen Janić je svirao na violini, Milica Medrulović je prvo otpevala pesmu Gergina a nešto kasnije i pesmu Aj Marije la padure dok je Milica Simeunović otpevala pesmu Mndra mja.

Kao i do sada, veliku pažnju je privukao izbor „Mis bake“. Žiri nije imao ni malo lak zadatak ali je na kraju odlučio da mesto druge pratilje ravnopravno podele Ljiljana Mišić i Rajčanović Nadica, da prva pratilja bude Smilja Martinović a da titulu „Mis bake 2016.“ dobije Snežana Vučković iz Kaone. Nagrade je uručio predsednik Organizacionog odbora Vlaške zabave, Vlastimir Babić.

Za dobro raspoloženje svih prisutnih bio je zadužen orkestar Novice Đorđevića u kome se nalazio možda i najbolji izvođač vlaške muzike na saksofonu –Brana Lejkić.

TPKNEWS/e-Kučevo

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker