REBALANS, PA IMENOVANJA: Odbornici u Požarevcu prvi put korigovali ovogodišnju kasu

Odbornici požarevačke Skupštine grada usvojili su prvi ovogodišnji rebalans budžeta, pa on sada iznosi više od pet milijardi i 270 miliona dinara.

Foto: Gradska uprava Požarevac

S obzirom na to da je deficit smanjen za oko 224 miliona, prihodi kojima se finansira javna potrošnja raspoređeni su po prioritetima – u skladu sa zahtevima budžetskih korisnika. Traženi iznos je 175, a odobreni 124 miliona dinara.

Najveća stavka odnosi se na javnu rasvetu, za koju je izdvojeno dodatnih 45 miliona dinara. Na spisku projekata za koje je rebalansom opredeljen novac nalaze se i izrada plana detaljne regulacije izvorišta “Jagodica”, uklanjanje neeksplodiranih mina na Novom groblju i naknada dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima.

– Smatram da treba usvojiti još jedan rebalans, u septembru, kako bi se dodatno uskladili prihodi i rashodi – kazao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

Inače, tokom sednice usvojena je i odluka kojom se Centru za socijalni rad na korišćenje daje deo objekta u Ulici Moše Pijade 2B, koji ima prizemlje i sprat, ukupne površine 624 kvadrata, kao i dve garaže od 255 kvadrata. Reč je o zgradi koju je lokalna samouprava kupila od Komercijalne banke, u koju su najpre useljeni “Vodovod i kanalizacija” i “Komunalne službe”.

Odbornici su izabrali i zamenika gradonačelnika Predraga Mijatovića, koji je dosad bio predsednik Skupštine grada, a njegovo mesto zauzeo je Mladen Ničić. Novi glavni gradski urbanista je diplomirani inženjer arhitekture Dragana Račić.

Rebalansom je za osnovne škole izdvojeno oko osam, a za srednje 24,5 miliona dinara. Najskuplji projekti u ovoj oblasti su rekonstrukcija krova Poljoprivredne škole sa Domom učenika “Sonja Marinković” i hidrantska mreža u Požarevačkoj gimnaziji.

EKOLOŠKI DOM

Usvojena je i odluka kojom Centar za kulturu vraća gradu Ekološki dom u spomen-parku “Čačalica”, koji mu je pre četiri godine dodeljen na korišćenje i upravljanje. Razlog su velika oštećenja, zbog kojih je ovaj objekat nepodesan za održavanje bilo kakvih programa.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker